Novica
Po koncu tekmovanja v Uefa Youth League
OPAZNE RAZLIKE
Foto: Drago Wernig
180 minut nabiranja evropskih izkušenj za selekcijo U19 se je končalo s porazoma, vrstnikom iz Olomouca so naši upi morali priznati premoč in čestitati za napredovanje. O kvalifikacijah za UYL trener in dvakratni strelec.

Milan Žurman: “Če dobiš gol že v 1. minuti, to nedvomno pusti posledice. Potrebovali smo nekaj časa, da se zberemo, potem uspeli izenačiti in priti do vodstva, imeli smo priložnost tudi za 3:1, toda glede na razliko v fizični moči so tekmeci zasluženo zmagali. Če naredimo primerjavo, smo druga najmlajša ekipa v Uefa Youth League, kar se nekje mora poznati. Najbolj je opazno v dvobojih, tekmeci so hitrejši. Fantje so se trudili po najboljših močeh, ni bilo dovolj, mi pa se bomo trudili, da jih s prihodnjim delom dvignemo na višji nivo in da uspešno nadaljujemo z nastopi v domačem tekmovanju.”

Aljoša Matko je ostal kljub dvema doseženima zadetkoma z grenkim priokusom: “Žal ni bilo dovolj, ni razloga za veselje. Težko se je bilo vrniti po tako hitro prejetem zadetku. Nismo obupali, pokazali smo željo, da obrnemo rezultat, a se ni izšlo. Zaostanek s prve tekme je bil prevelik, nismo bili na njihovem nivoju. Spoznali smo, kakšna je razlika tehnično in fizično z dvoboji v naši ligi. Treba je trenirati naprej, napredovati in morda nam bo uspelo prihodnje leto. Zdaj je naš cilj, da ponovno osvojimo naslov prvaka v mladinski ligi in v skupnem seštevku, želimo vrniti tudi domačo pokalno trofejo v Ljudski vrt.”
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20