Članek
Darko Milanič in Marko Šuler med odštevanjem do sobotne naj tekme jeseni
NAJ BO POLNA KOT TRIBUNE
Foto: Drago Wernig
Dovolj je reči – derbi. Polne tribune, večji naboj, motiv in za dodatno spodbudo tudi več kandidatov za nastop. Med dobrodošle novice iz vijol’čne slačilnice sodi tudi izboljšanje zdravstvenega stanja. O zaključnih pripravah na sobotni spektakel na novinarski konferenci Darko Milanič in Marko Šuler.

Trener v zadnjem napovedniku derbija: “Dočakali ga bomo v dobrem stanju. Ozračje je podobno današnjemu vremenu, odlično. Smo pripravljeni in zelo, zelo motivirani. Priprave smo izpeljali po načrtu, dobro izkoristili vmesno pokalno preizkušnjo. Smo v dobrem trenutku, igramo pa proti kakovostnemu nasprotniku, to je treba upoštevati. Slediti moramo določeni strategiji, morali se bomo držati dogovora in sem prepričan, da nam lahko uspe.”

So še kakšne dileme pri izbiri vijol’čnih 11?
“Dovolj je še časa za dokončno odločitev. Kdorkoli bo nastopil, se zaveda svoje naloge. Pomembnost tekme ne sme nikogar ovirati, ampak motivirati in popeljati na super nivo. Da fantje že komaj čakajo in se veselijo tekme, se vidi tudi po zdravstvenem kartonu, ki se je zelo popravil v zadnjih dneh. Imamo prednost, ki jo hočemo obdržati in imamo način, s katerim to lahko dosežemo. Potrebujemo evropski pristop, moštveno, trdo, tekmovalno podobo.”

O primerjavi z avgustovskim derbijem in dodatni psihološki podpori Marko Šuler: “Stare zgodbe so pozabljene, zdaj smo oboji v drugačnem trenutku. Drugo je prizorišče in piše se nova zgodba, ki nima povezave s prejšnjo. Je pa bila prejšnja lepa. Tudi naslednji derbi prinaša posebne občutke. Kot igralec ga skušam dočakati kot vsako drugo tekmo, a se seveda ne gre izogniti povečanemu naboju. Za seboj imam že več podobnih derbijev, to so trenutki, ko se igra z dodatnim navdihom. Ko vidiš, kakšno je zanimanje za vstopnice, lahko le rečeš, to je to, kar si želimo. Upam, da bo tekma podobno polna kot bodo tribune.”

In še o tem, koliko bi pomenil sobotni pozitiven razplet v nadaljnjem boju za naslov?
“Naučen sem bil skozi kariero, da med sezono ne gledam na lestvico. Treba je ostati le pri razmišljanju od tekme do tekme. Vsaka je pomembna in prinaša 3 točke. Res je to dvoboj z neposrednimi tekmeci in se z zmago lahko oddaljimo, a se bo v prihodnjih mesecih še veliko dogajalo. Daleč je še od odločitve, tudi presenečenja bodo, zato smo usmerjeni le k sobotni tekmi. Če bomo mi v tisti pravi podobi in počeli dobro, kar zmoremo dobro, bo v redu.”

Ljudski vrt. Sobota, 16:45. Derbi.28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20