Članek
Vrata stadiona odpiramo ob 15:15: čim prej na tribune
GREMO MARIBOR...
Ljudski vrt. Sobota. 16:45.
Foto: Drago Wernig
Derbi. Dan posebnih občutkov. Vijol'čna sobota. Tekma ob 16:45, vrata stadiona odpiramo ob 15:15. Vse, kar še moramo vedeti o spektaklu v Ljudskem vrtu:

Vstopnice
V petek še zadnji dan predprodaje po nižjih cenah. Vzhod, zahod, sever razprodano. Na voljo so le še karte za južno tribuno v Vijol’čni Bajti. V soboto nadaljevanje prodaje v Vijol'čni Bajti.

Koreografija
Ob povečanem obisku je treba upoštevati različna navodila za čim večje udobje. Priporočljivo je priti na stadion čim prej. Ljudski vrt bo odprl vrata ob 15:15. Zaradi preverjanja dokumentov in drugačnega režima vstopa se je priporočljivo hitreje odpraviti na tribune. Da se izognemo gneči pri vhodih in smo z moštvom že na ogrevanju ter dočakamo koreografijo.

Personalizacija
Pristojni organ je za tekmo predpisal odlok o personalizaciji. Vstop bo mogoč s predložitvijo osebnega dokumenta in vpisanimi podatki na vstopnici.

Prometni režim
Na dan tekme bo treba upoštevati tudi prometne informacije, s spremenjenim režimom okoli stadiona:

- od 6:00 že velja zapora parkirišč na Gregorčičevi, Mladinski in Kajuhovi ulici

- od 12:00 do 24:00 pa sledi popolna zapora Gregorčičeve, Mladinske, Prežihove, Kajuhove in Vilharjeve ulice

Brezplačni avtobusni prevoz
Ob predložitvi vstopnice za derbi na vseh avtobusnih linijah mestnega prometa, od 14. ure do konca voznega reda.

Ne pozabimo
Ljudski vrt je brezgotovinski stadion in kupovanje hrane ter pijače ali navijaških artiklov na stadionu ni mogoče z gotovino. Veljajo osebne bančne kartice (med temi imajo dodatne ugodnosti imetniki Mastercard in Maestro kartic), Vijol’čna predplačilniška kartica NK Maribor (nalaganje gotovine na kartico je mogoče v Vijol’čni Bajti ali na Polnilnicah, nameščenih na stadionu), nakupi pa so mogoči tudi ob naloženi vrednosti na sezonsko vstopnico NK Maribor ali člansko izkaznico Viole Maribor.

#MiSkupajEnoSmo
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20