Članek
Trenerjev komentar pestrega derbija z neprijetnim razpletom
SODNIŠKE, A TUDI NAŠE NAPAKE
Prelomnica derbija...
Foto: Drago Wernig
Kar se je dogajalo na igrišču, smo videli. Derbi, o katerem se bo še dolgo govorilo, smo najprej razčlenili v pogovoru s trenerjem.

“Tekma različnih polčasov, slabši drugi nas je odpeljal od cilja. Z optimizmom smo šli nazaj na igrišče, potem pa bili preveč pasivni. Neverjetno, da se to zgodi, ko gre za tako pomembno tekmo,” Darko Milanič o prvih vtisih po dramatičnem, a žal tudi škandaloznem derbiju.

“Velika škoda je, da smo v 2. polčasu popolnoma spremenili našo podobo. V prvem smo bili dobri, agresivni, kombinatorni, poleg zadetka tudi z akcijami, ki so obetale. V nadaljevanju tekme pa druga zgodba, z naše strani popolnoma neagresivna. Povlekli smo se nazaj, brez da bi delovali kot moštvo, kar je nasprotnik izkoristil. Vmes smo imeli priložnost za izenačenje z Mlakarjem, ko jim je dobro ušel, a žal ni uspel zadeti. Potem pa ta epizoda, ko se je sodnik odločil, da ni enajstmetrovke…”

Žal ne moremo mimo te situacije, ki bi lahko močno spremenila razplet v končnici.
“Mislim, da smo vsi videli, če ne v živo pa na posnetku, da je dejansko bil jasen prekršek. Žal je veliko teh zadev, ki vplivajo na končni rezultat… Kljub temu pa je tokrat treba priznati, da smo 2. polčas res odigrali slabo. S premalo fokusa na tisto, kar prinaša rezultat.”

Derbi je spremenil tudi razmerje na lestvici, prednost je zdaj zmanjšana na 2 točki.
“Prvenstvo bo še dolgo. Če bi povečali prednost, bi bilo bistveno lažje nadaljevati. Do konca tekmovanja je pred nami še veliko preizkušenj, v katerih moramo biti dobri. Kmalu so na vrsti nove priložnosti, pomembno se bo dobro odzvati, saj se v dosedanjem boju za vrh ne izgublja veliko točk."
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20