Članek
Še pogled na derbi z igrišča: Mitja Viler in Blaž Vrhovec
ŠE BOLJ ŽAL ZARADI NAVIJAČEV
"Hitro preklopiti z derbija in izpeljati v nadaljevanju ta jesenski del, kot si želimo"
Foto: Drago Wernig
Še pogled na derbi z igrišča.

Blaž Vrhovec: “Bil je pravi derbi, poln emocij. Škoda, da se ni obrnil nam v prid, a smo bili preslabi v 2. polčasu, da bi se lahko izvlekli, čeprav smo imeli priložnost za vmesno izenačenje. Seveda ne moremo mimo nedosojene enajstmetrovke. Glede na videno v posnetku smo bili oškodovani. Morda bi se potem končnica razpletla drugače, odločitev je imela velik vpliv. Žal se tudi takšne situacije dogajajo, se pa zavedamo, da moramo iskati razloge za poraz v svojih vrstah.”
Mitja Viler: “Za nami je derbi, o katerem se bo govorilo še ves teden. Bil je poln vsega, naših napak, sodniških... Zdaj nam nihče ne bo vrnil ‘penala’, ampak si je dovolj ogledati posnetek in ustvariti mnenje. Tudi odziv občinstva je povedal dovolj.”

Ljudski vrt je bil v izjemni podobi: 12.000 gledalcev, impresivna koreografija, ponos in pripadnost do zadnjega sodniškega žvižga.
Vrhovec: “Naši navijači so nam spet dali dodatno energijo. Zato še bolj obžalujemo, da se jim nismo mogli oddolžiti z zmago.”

Hitra in poznejše analize so potrdile enako ugotovitev, šlo je za zgodbo različnih polčasov.
Viler: “Po vrnitvi iz slačilnice smo bili preveč pasivni, psihološko se je vse obrnilo na stran Olimpije. Načrta se nismo držali niti po 1:1, dobili smo še drugi gol in je šlo v napačno smer. Čeprav smo prišli do priložnosti tudi z igralcem manj, se več nismo mogli rešiti."

Posledice derbija bo treba hitro odpraviti, nov teden prinaša dve tekmi v gosteh.
Vrhovec: “Že v sredo imamo novo tekmo, treba je hitro pozabiti izkušnjo z derbija in preklopiti na pokalni obračun z Domžalami. Potem pa se posvetiti gostovanju v Celju in izpeljati ta jesenski del, kot si želimo. Da bomo šli na premor kot prvi.”

Ob končnem razpletu podatek, da smo dobili devetega igralca s 300 ali več nastopi v najljubšem dresu, ni dobil želene potrditve.
Viler: “Ob vsem, kar se je dogajalo in ob porazu, sem odmislil jubilej. Pride čas za to. Je pa zagotovo velika, velika čast.”

Pokalna preizkušnja v Domžalah bo v sredo ob 17:00, v nedeljo pa nov prvenstveni izziv v Celju. Z začetkom ob 14:00.
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20