Članek
S trenerjem o čustvenem naboju pokalnega razpleta
VERJELI IN DOVOLJ ŽELELI
Foto: Drago Wernig
Gledano po minutah doseženih golov drama s srečnim koncem. Po prikazanem pa je lahko opis tudi pozno, a zasluženo. O končnici za napredovanje v polfinale pokala se bo še dolgo govorilo.

“Zadovoljen sem z napredovanjem, še bolj pa z igro in s prikazano moralo. Morali smo se uspešno odzvati po derbiju in smo odigrali zelo dobro tekmo, predvsem v 2. polčasu. Bili smo zelo nevarni, prisotni v njihovem kazenskem prostoru in tekmecem nismo dovolili, da razvijejo igro. Zato je prav neverjetno, da smo vmes ob takšni predstavi imeli zaostanek 0:2. Fantje, ki so nastopili, so poskrbeli za dober rezultat. V nasprotnem primeru bi to predstavo verjetno ocenili drugače, a smo z odlično končnico potrdili trud,” je Darko Milanič opisal razburljivo dogajanje v Domžalah.

Vztrajnost se je obrestovala na najlepši način, z atraktivnima goloma v sodniškem podaljšku.
“Nismo obupali, v nobenem trenutku. Tudi pri zaostanku 0:2 smo vedeli, da nas le en gol loči od napredovanja. Zadržali smo to moralo, ki smo jo imeli ves čas. Verjeli smo, da lahko napredujemo. Veliko fantov je v našem moštvu, ki nimajo veliko trofej in so željni uspehov.”

Ne samo polfinale, razplet tekme je prinesel tudi dodatno energijo pred naslednjim prvenstvenim gostovanjem v Celju.
“Nuja je vzeti res veliko popotnico s te tekme. Fantje so fizično in mentalno bili prisotni vseh 90 minut, oddelali so tekmo od prvega do zadnjega. Veliko je bilo sprinta, kar je proti tekmecu, ki je s svojo dinamiko in presingom neugoden, bistvenega pomena. Takšni želimo biti tudi v prihodnje, najbolj pomembna naloga je zdaj obdržati ta tekaški nivo. Čustven naboj, ki smo ga dobili s takšno končnico, bo nedvomno velik in zelo pomemben.”

Že dolgo nismo videli trenerja, da bi tako intenzivno izrazil čustva ob doseženih zadetkih.
“Način, ki sem ga pokazal, ne bo zadnji. Ni pa nič nenavadnega, če živiš to zgodbo tako intenzivno kot jo mi. Odzval sem se, ker so fantje igrali res dobro in so si zaslužili napredovanje. Na klopi sva se večkrat pogovorila z Gajserjem, da je neverjetno igrati tako dobro in biti v zaostanku 0:2. Tako se ni moglo končati.”
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20