Članek
Alexandru Cretu o idealnem trenutku za prvenec v vijoličastem
KO NE OBUPAŠ, TI NOGOMET VRNE
Foto: Drago Wernig
Prvi je vedno poseben. Če zatreseš mrežo v sodniškem podaljšku med lovom na napredovanje v polfinale, pa je težko izpisati lepši scenarij za zadetek št. 1.

Alexandru Cretu o prvencu v vijoličastem: “Izjemen občutek. Zaradi pomembnosti tekme in trenutka, ko smo lovili polfinale, so seveda vtisi še močnejši. Delam vsak dan, da bi bil boljši, da napredujem. Ko sem na igrišču, pa da pomagam ekipi. Vesel sem, da sem lahko prispeval gol za napredovanje. Odigrali smo dobro tekmo, se borili do konca, nismo obupali in bili za to nagrajeni. Moraš verjeti in nogomet ti vrne.”

Za proslavo si je izbral tek proti klopi.
“Ker ne zabijam veliko golov, je seveda doživetje še večje. Ta gol je zdaj bil bolj kot nagrada zame. Tekel sem proti klopi, da slavimo skupaj. Nisem želel uživati ob tem golu sam. Hotel sem, da se veselimo celotna ekipa, trener in vsi soigralci s klopi skupaj.”

Gol je prinesel dodatno spodbudo, 180 minut v pokalnem četrtfinalu pa je Alex dobro izkoristil za vračanje tekmovalnih občutkov.
“Najbolj pomembno je, da bom zdrav. To je osnova vsega za naprej. Vmes sem imel nekaj težav s poškodbami, potreboval nekaj časa, da ujamem ritem. Zdaj sem v dobrem stanju, vesel sem ponujene priložnosti na obeh tekmah proti Domžalam in bom čakal na naslednjo. Nisem igralec, ki bo naredil razliko s preigravanjem. Lahko pa veliko tečem in se borim, to sta moji glavni značilnosti.”

Vračamo se k prvenstvenim bojem, naslednji izziv v nedeljo v Celju.
“Gostovanja v Celju so vedno zelo zahtevna. Nasploh vse ekipe proti Mariboru igrajo z dodatnim navdihom, tega smo se že navadili. Nič drugače ne bo niti v nedeljo. Toda imamo svojo pot, svoj cilj in verjamem, da se bomo v nedeljo znova veselili.”
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20