Članek
Trenerjev komentar učinkovitosti v Celju ob popolni prevladi
V SPRINT IN NA GLAVO
Luka Zahović: skupaj že 10. prvenstveni gol proti Celjanom
4.11.2017 Krško – Maribor 0:5. 4.11.2018 Celje – Maribor 0:5. Drugo leto zapored smo v četrtem dnevu novembra ponovili revijo golov. Ob zanimivi igri številk pa tokrat ne samo ocena odlično po rezultatu. Ob igri z dovolj atraktivnosti in veliko mero konkretnosti se je skoraj iz vsake akcije nekaj naredilo.

“Res je nasprotnik pripomogel s tem, ko je igral odprto in hotel prihajati v priložnosti, vendar smo ga onemogočili z odlično igro, ko nismo imeli posesti. Z izredno dobrim delom napadalcev, vezistov in branilcev. V napadu pa smo igrali zelo tekoče, z lepo izpeljanimi akcijami. Veliko je bilo zaključkov, dejansko je ves čas dišalo po golu,” je Darko Milanič namenil zasluženo kolektivno pohvalo ob prikazanem med nedeljskim popoldnevom v Celju.

Napovednik učinkovite predstave že z izjemno otvoritvijo. Potem pa brez popuščanja naprej.
“Fantje so razumeli sporočilo in mi ga več ni bilo treba ponavljati, saj so ves čas tudi sami poudarjali, da morajo nadaljevati tako. Da poskušamo čim prej povišati vodstvo, potem pa so se tudi v trenutkih, ko je tekmec skušal ujeti priključek, obnašali kot morajo in nalogo opravili odlično. Le zadnjih 15 minut je bila morda prisotna zadržanost, vendar glede na dotedaj opravljeno je bilo super.”

Že petič v letošnjem prvenstvu 5 golov v nasprotni mreži. Za potrditev usmeritve moštva in zdaj že +30 pri razliki v zadetkih (43:13).
“Želimo igrati napadalno in večji del prvenstva igramo z veliko napadalci. Proti ekipam, ki imajo nekaj več fizike, je včasih drugače. Če ne zadeneš hitro in ne uspeš zadeti dvakrat, lahko tudi škodi, če je preveč ofenzivcev na igrišču. S tem dobrim blokom treh fizičnih vezistov pa imajo napadalci olajšano delo. Veseli me, da smo bili tako učinkoviti in da imamo zdaj to razliko med doseženimi ter prejetimi goli na takšnem nivoju.”

Tekma v Celju bo tudi smerokaz za jesenski finiš.
“Mislim, da je treba v tej fazi to ponavljati, kar bom fantom tudi ‘trobil’ ves čas. Da ni druge, kot da odsprintamo. To imamo v sebi, to lahko naredimo in kadarkoli to naredimo, smo potem zadovoljni. Naj ostane pristop takšen, da odsprintam in odgaram, se mečem na glavo, ko nimam žoge. Ko pa jo imam, pokažem znanje, kreativnost. In to bo naše glavno vodilo tudi v prihodnje.”19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15