Članek
Trenerjev napovednik kroga št. 16: Ljudski vrt, sobota, 16:15
MOŠTVENI IN OSEBNI MOTIVI
Foto: Drago Wernig
Še 4 tekme. Še 180 minut v Ljudskem vrtu. Sobotna tekma proti Triglavu bo zadnja pred reprezentančnim premorom, znova v popoldanskem terminu (16:15) in znova z znanim ciljem.

Trener v napovedniku poudarja: “Želim videti podobno podobo moštva kot v Celju. Seveda pa to ne pomeni, da je pot do zmage samoumevna. Nasprotnik bo bolj obrambno usmerjen in treba bo najti prostor za zaključke. V Celju nam je velikokrat uspelo v namenih s kombinatoriko. Do kombinatorike pa bomo znova prišli le s sprinti. Čeprav smo že v pozni fazi sezone, je še dovolj moči. Poskušali bomo biti podobni kot na zadnji tekmi tudi po tem, ko smo vsako žogo, ki smo jo izgubili, takoj vrnili.”

Med zaključnimi pripravami na izziv kroga št. 16 pa znova ne gre brez težav s poškodbami.
“Stanje ni najboljše. Poleg Mlakarja, ki zdaj že skoraj dva tedna ne trenira, manjka kaznovani Hotić, zaradi poškodbe Milec. Spet je začutil bolečine, ne more nadaljevati z vadbo in bo potreboval zdravniško pomoč. Bajde je predčasno zaključil trening zaradi poškodbe mišice, tako da najbrž ne bo nared do sobote. Uskoković in Šme še nista okrevala, se pa je spet priključil Kramarič, tako da se vrača med kandidate za med 18. V tem jesenskem finišu se bomo o postavi odločali od tekme do tekme. Zagotovo nismo fizično na tistem nivoju kot na začetku sezone, a je spodbudno, da se ne ukvarjamo s problematiko igrišč zaradi slabših vremenskih razmer in smo moštveno v dobrem stanju.”

Med pomembnimi dejavniki za sobotni dvoboj bo tudi psihološki vidik.
“Motiv se vedno najde. Skozi razgovore bomo poskušali aktivirati vse, kar je mogoče, da bomo na pravem nivoju. Zelo pomembna bo tudi osebna priprava, potrebujemo ustrezen sklop različnih motivov, osebnih in moštvenih. Fantje se borijo za minute na igrišču, za dobro statistiko, vsi skupaj pa za nove točke in naslednji korak proti skupnemu cilju. Spomladi bo manj tekem, bolj bo vroče in dramatično. Zato je treba zdaj izkoristiti to priložnost, odigrati dobro tekmo in zmagati," v pričakovanju obračuna s Triglavom Darko Milanič.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15