Članek
Blaž Vrhovec pred sobotnim dvobojem s Triglavom (Ljudski vrt, 16:15)
NOV IZZIV, NOV MOTIV
"Moramo biti pazljivi, popolnoma osredotočeni"
Foto: Drago Wernig
Vračamo se v Ljudski vrt. Z dovolj razlogi za optimizem in z jasnim ciljem.

Blaž Vrhovec med zaključnimi pripravami na dvoboj s Triglavom: “Vsaka tekma je nov izziv, vsi tako dojemamo naše obveznosti. Za nami je dobra predstava v Celju, a je treba gledati naprej in stremeti k temu, da jih ponavljamo v takšnem slogu. Upamo, da bomo vsaj na približno enakem nivoju kot prejšnjih 90 minut. Se pa zavedamo, da sledi nova zgodba, brez povezave s prejšnjo ali s prejšnjimi tekmami.”

Pred naslednjo tekmo razmerje na lestvici ne bo vplivalo na pristop in izvedbo.
“Nihče ni niti pomislil, da nas zaradi tega čaka lažja naloga. Nogometaši Triglava so že večkrat dokazali, da so lahko trd oreh. Tako se je treba tudi pripraviti na tekmo, brez podcenjevanja in - na polno. Pričakujemo lahko obrambno usmerjenega nasprotnika, ki bo iskal svojo priložnost iz protinapadov. Moramo biti pazljivi, popolnoma osredotočeni. Potem lahko pridemo do rezultata, ki si ga želimo.”

Zadnji 2 tekmi je Blaž oddelal v nekoliko spremenjeni zvezni vrsti, ob njem sta bila Alex in Aleks.
“Bila je določena sprememba, smo pa oddelali, kot je treba. Ne glede na to, v kakšni postavi igramo, je pomembno le to, da vsak izpolni svoj del nalog. In da zmagujemo, ne glede na to, kdo dobi priložnost. Skozi celotno sezono imamo odlično ozračje, morda je to v zadnjem času še bolj opazno na igrišču. Gremo s tem moštvenim duhom tudi v zadnje 4 tekme.”

Še zanimivost pred dvobojem s Triglavom: naš igralec z največ pretečenimi kilometri je edini zadetek v letošnjem prvenstvu dosegel prav proti sobotnemu nasprotniku.
“Lepo je, ko zabiješ gol. Ni pa to moja osnovna naloga (smeh). Na vsaki tekmi bom storil vse za ekipo, sobotni namen je, da 3 točke ostanejo doma in da ohranjamo prednost na lestvici. Želimo jo obdržati ali še povečati do konca jesenskega dela. Z igrami pa biti na najvišjem mogočem nivoju.”

Krog št. 16. Ljudski vrt, sobota, 16:15. Maribor – Triglav.
28.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
66
Olimpija
54
Domžale
43
Celje
40
DNŠ Mura
39
Aluminij
37
Triglav
31
Rudar
29
Gorica
26
Krško
20