Članek
S trenerjem o naslednji v nizu atraktivnih predstav
UČINKOVITOST KOT NAŠA OBVEZA
Foto: Grega Wernig
Še ena v nizu. Zdaj vse daljšem. Nova učinkovita predstava za 36 točk po 16. krogih, ob razliki v zadetkih 47:14.

“Če pogledamo v celoti, so navijači prišli na svoj račun. Bilo je precej lepih akcij, doseženih 5 golov, med katerimi je vsak po svoje zelo zanimiv. V 1. polčasu smo bili nekaj časa slabši, kot bi pričakoval in je bilo treba nujno nekaj postoriti. Ta zadetek Tavaresa za 1:1 nam je bil zlata vreden, ker je vzpostavil ravnotežje in nam dal upanje, da lahko naredimo tisto želeno popolno prevlado. V 2. polčasu je bilo vse okej, s številnimi akcijami in priložnostmi. Želel bi si bolj miren 1. polčas, a je tudi to sestavni del in v celoti sem zelo zadovoljen s prikazanim,” je trenerjev komentar kroga št. 16.

Tavares za priključek, začetek preobrata in tudi za nove rekorde (145 v ligi, skupaj 192 v najljubšem dresu).
“To je res neverjeten dosežek, kapetan se ne da in dobro je tako. Mladi prihajajo za njim, vedno pa najde motiv in ta lestvica strelcev, na kateri ni na tisti svoji normi, ko ni bil prav na vrhu, ga spodbuja. Zdaj je že zadel 5x in s tem skupne mejnike premaknil še višje.”

Povečujemo tudi skupne številke, v povprečju smo zdaj že skoraj pri treh zadetkih na tekmo.
“Res smo velikokrat zadeli. Naj ta serija še kar traja, to je nekakšna naša obveznost nadaljevati s tem učinkovitim napadom. Seveda bo prišla kakšna tekma, ko nam ne bo uspelo zadeti 4x ali 5x, ostati bomo morali mirni in potem znova zagrabiti, da se čimvečkrat zgodijo takšne tekme.”

Do naslednje bo treba počakati še 2 tedna, zdaj sledi zadnji letošnji reprezentančni premor. Potem pa zaključnih 270 minut.
“Dobro smo oddelali ta cikel, z uvrstitvijo v polfinale pokala in zdaj zaporednima visokima zmagama. 36 točk nam pomeni veliko in daje še veliko dodatne morale za finiš jesenskega dela. Že zdaj po tekmi smo se s fanti pogovarjali, da se moramo odpočiti, znova opraviti 2 kvalitetna delovna tedna, potem pa nadgraditi željo po osvajanju točk. To je nuja, ne nameravamo se ustaviti.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24