Članek
Marcos Tavares znova premaknil rekordne številke
MOJ CILJ JE 200 GOLOV
"Zanima nas le to, kako osvojiti do konca jeseni novih 9 točk.”
Foto: Grega Wernig
Uspešen vikend za prijetna 2 tedna. S prepričljivih 4:1 do novih treh točk in dobrega izhodišča v pričakovanju zaklučka jesenskega dela.

“Med prvim polčasom smo imeli nekaj težav, nismo bili dovolj mirni v zaključkih. Kot kapetan sem moral prevzeti svoj del odgovornosti, z izenačenjem ob dobrem trenutku smo prišli tudi do dodatne energije. V 2. polčasu je že bilo vse pod nadzorom, začeli smo zelo dobro, hitro poskrbeli za vodstvo in pripeljali tekmo do želenega razpleta," o sobotni izkušnji Marcos Tavares, dvakratni strelec, ki je imel več razlogov za zadovoljstvo.

Krog št. 16 mu je prinesel tudi naslednji premik številk navzgor, k novim mejnikom. V kapetanovem primeru zdaj 145/192 (PLTS/NK Maribor).
“Cilj je 200 golov v prvi ligi in upam, da mi bo s pomočjo soigralcev uspelo. Verjamem, da počasi, a vztrajno, skupaj z ekipo lahko dosežem ta cilj, ampak to ni prioriteta. Zadetki so vmes nagrada za trud, misli pa so usmerjene k moštvenim ciljem. Najpomembnejše je, da mi zmagujemo. Še 3 tekme nas čakajo do konca jesenskega dela in trenutno nas zanima le to, kako osvojiti novih 9 točk.”

Napadalna usmeritev je prepoznavna vijol’čna značilnost, ofenzivna postavitev pa je bila proti Triglavu še močneje izražena.
“Trener nam je zaupal in smo se oddolžili (smeh). 4 napadalci smo dobili priložnost in smo bili uspešni. Celotno moštvo je v formi, igramo dobro, po Celju smo spet ponovili učinkovito predstavo. V igri smo raznovrstni in to želimo potrdili tudi v zadnjih treh tekmah.”

Pred nami je še 270 minut. Zdaj 2 tedna ob zadnji letošnji prekinitvi prvenstva v znamenju treningov, potem pa jesenski finiš: Krško doma, Domžale in Rudar v gosteh.
“Kratek premor bo prišel prav. Za počitek, obnovo moči. Dobili smo 2 prosta dneva za preživljanje trenutkov z družino, ko se vrnemo nazaj, pa bo popoln fokus na zadnjih treh tekmah. Da zadržimo to dobro izhodišče na lestvici, prenesemo prednost v prihodnje leto in potem po zimskih pripravah nadaljujemo na dobrih temeljih, postavljenih v tej prvi polovici sezone.”36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24