Članek
S športnim direktorjem o aktualnem vijol’čnem stanju in močnem sporočilu s tribun
PONOSNI NA ODZIV – NAVIJAČEV IN IGRALCEV
"Ljudje so iskreno zaploskali iskrenemu sojenju"
Foto: Drago Wernig
Reprezentančni premor, 2 tedna brez klubskega nogometa. Z novo revijo golov smo zaključili zadnje poglavje, ob tem pa poslali močna sporočila na več načinov. Na igrišču in tudi na tribunah. O aktualnem vijol’čnem utripu v pogovoru s športnim direktorjem.

“Po nesrečnem porazu v derbiju, ki se vedno lahko zgodi, v našem primeru tudi z zadevami, na katere ne moremo oz. nismo mogli vplivati, smo imeli odličen odziv. Z vseh strani. Ne samo z igralske in trenerske,” poudarja Zlatko Zahovič.

Najprej z izjemno končnico v polfinale pokala, nato zaporedni prvenstveni zmagi z izjemno učinkovitostjo.
“To zmore samo velika ekipa. Na takšen način se lahko vrnejo samo šampioni. In klub, ki je doživel slabe in dobre trenutke. Klub z življenjskimi izkušnjami. Klub v polnem pomenu besede, z neprecenljivo navijaško podporo. Ko v Domžalah, v 92. minuti, slišijo gremo Maribor, imajo igralci dodatno energijo. Ne glede na številčnost se čuti podpora, veliko pri vseh uspehih izhaja iz naših ljudi. Navijači dajejo, igralci vrnejo. To je Maribor!”

Ko smo pri navijačih, ne moremo mimo še ene poteze. Sobotne, po zadnjem sodniškem žvižgu.
“Gre za odziv, na katerega smo lahko zelo ponosni. Ne smemo pozabiti, da govorimo o navijačih, ki jih nihče ne more zmanipulirati, saj so doživeli vse v nogometu. Naslove državnega prvaka v serijah, pokalne trofeje in v superpokalu, evropske mejnike. Občinstvo, ki je videlo tri Lige prvakov, tri Lige Europa in dočakalo evropsko pomlad, je občinstvo, ki zna prepoznati vrednost ter iskrenost. Te navijače je zelo težko prepričati v nekaj drugega, kot v to, kar sami začutijo. Kar so naredili gledalci po tekmi proti Triglavu, je razlog za aplavz njim. Ponosni smo na ljudi, ki so zaploskali sojenju, ki je bilo iskreno. Tako kot naši navijači. Želimo si takšne iskrenosti v Ljudskem vrtu in vseh naših stadionih skozi celotno sezono. Navijači so namenili podporo za hrabrost. Cenijo znanje, znajo ločevati med negativnimi in pozitivnimi zadevami. Kot se negativno odzovejo na slabe stvari, se pozitivno na dobre. Velik klub delajo veliki navijači, ki so ob vsej podpori pokazali tudi, da znajo opravičiti. Opravičijo pa lahko samo veliki ljudje. V klubu smo še enkrat več ponosni na njih. To pa ni prvi takšen odziv. Dokaz, da se v Ljudskem vrtu zaploska sodnikom tudi v primeru, ko Maribor ne doseže želenega rezultata, ne sega daleč nazaj. Proti Qabali si pred dvema letoma nismo priigrali napredovanja v skupinski del, a so Viktor Kassai in preostali člani madžarske sodniške ekipe ob odhodu z igrišča dobili aplavz s tribun.”

Po dvoboju s Triglavom nas čaka še 270 minut jesenskega finiša.
“Zelo težke 3 tekme bodo, v katerih se bo Maribor moral pokazati v vsej svoji veličini. In sem prepričan, da se bo. Verjamem, da bo moštvo imelo veliko podporo tudi na zadnji domači tekmi. Naj ostane skupno vodilo: Verjeti v klub, v delo kluba, trenerja in igralcev. Želimo evropski Maribor tudi v zaključku jesenskega dela in ne dvomim, da ga bomo videli.”36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24