Članek
Trenerjevo poročilo o delovnem premoru, stanju poškodovanih in namenu sobotnega testa
OBNAVLJAMO IN POPRAVLJAMO
Foto: Drago Wernig
Opraviti kvalitetna 2 delovna tedna in nadgraditi željo po osvajanju točk, je bilo trenerjevo sporočilo moštvu po zadnji tekmi. Eden izmed namenov tega reprezentančnega premora je tudi v tem, da ob obnavljanju moči za jesenski finiš skušamo izkoristiti čas in skrajšati seznam poškodovanih. A povsem po načrtih, žal, ne gre.

Kramarič je nazaj, nismo pa še uspeli vrniti preostalih igralcev. Mlakar sicer napreduje in se je priključil moštvu, a le pri nekaterih vajah. Uskoković zaradi težav z ahilovo tetivo manjka že več tednov, Doumbia nikakor ne more ujeti ritma in je znova poškodovan, Omoregie je šel na operacijo očesa ter bo dlje odsoten, zdaj pa smo dobili tudi dokončno potrditev, da je Milec že zaključil jesenski del. Čaka ga dvomesečno okrevanje z upanjem, da se bo lahko pridružil čimprej v zimskih pripravah,” Darko Milanič med novicami iz vijol’čnega tabora najprej o zdravstvenem kartonu.

“Kljub tem neprijetnostim pa potekajo aktivnosti po predvidenem programu. Na treningih med tednom so fantje za to fazo sezone zelo zbrani, uspešno obnavljamo in popravljamo zadeve.”

Za ohranjanje tekmovalnega ritma je v sobotnem programu tekma, na kateri bodo manjkali tudi udeleženci reprezentančnih akcij. Luka Zahović in Amir Dervišević sta med kandidati za nastop v dvobojih slovenske reprezentance proti Norveški in Bolgariji, Kenan Pirić je med izbranci Roberta Prosinečkega (po gostovanju v Avstriji sledi za selekcijo Bosne in Herecegovine v nedeljo še prijateljska preizkušnja s Španijo), Nardin Mulahusejnović pa bo imel z mlado izbrano vrsto BiH v ponedeljek dvoboj z vrstniki iz Azerbajdžana.

Ob 16:00, v soboto v Ljudskem vrtu, prvoligaški test. Proti Aluminiju, tekmecu, izbranem z razlogom.
“Vem, da bi vsi raje imeli tekmovalni naboj. To opažam pri fantih in tudi pri sebi. Veselimo se že naslednjega tedna, ko se začnemo pripravljati na uradne tekme. Bomo pa imeli vmesno koristno preizkušnjo proti moštvu, ki goji zdrav slog, ki želi igrati in tekmovati, s trenerjem, ki ima kontinuiteto, kar se odraža pri rezultatih. Izkoristili bomo to tekmo, da ponovimo v nekoliko drugačni postavitvi naše zadeve. In da namenimo nove minute igralcem, ki jih imajo manj v dosedanjem delu sezone."36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24