Članek
Prvoligaški test v Ljudskem vrtu: ostajamo v zmagovitem ritmu
MARIBOR - ALUMINIJ 3:1 (2:1)
Foto: Grega Wernig
17.11.2018 Maribor, stadion Ljudski vrt. Pripravljalna tekma. Sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Andrej Pajtler in Dejan Veselič.

NK MARIBOR: Cotman (46' Irgolič), Klinar, Rajčević (84' Koblar), Šuler (46' Ivković), Viler, Cretu, Pihler (46' Vršič), Vrhovec (68' Hotić), Felipe Santos, Tavares (46' Mešanović), Bajde (68' Kramarič). Klop: Irgolič, Koblar, Ivković, Kramarič, Hotić, Vršič, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

ALUMINIJ:
 Kovačić, Jakšić, Grgić, Kontek, Gliha, Muminović, Petrovič, Leko, Maloku, Tahiraj, Kidrič. Igrali so še: Janžekovič, Ploj, Krajnc, Martinović, Ivančić, Rogina, Marinšek. Trener: Oliver Bogatinov.

Strelci: 1:0 Cretu (28), 1:1 Leko (33), 2:1 Tavares (44), 3:1 Felipe Santos (83)

Pred jesenskim finišem pripravljalna preizkušnja v Ljudskem vrtu. Proti Aluminiju brez članskih in mladih reprezentantov (Zahović, Dervišević, Pirić, Mulahusejnović) ter brez poškodovanih (Milec, Mlakar, Uskoković, Doumbia, Sunny Omoregie, Šme), premor pa tudi ob tem testu za Handanovića, tako da danes priložnost med vratnicama Cotmanu. Začetek tekme ob 16:00.

Potek tekme
3' prvi poskus Pihlerja, z 18m, žoga mimo desne vratnice
16' zdaj prvič do zaključka gostje, Kidrič ob predložku z leve strani brez obotavljanja, iz težkega položaja ni bil natančen
22' priložnost po kotu: podal je Vrhovec, najvišji v skoku Rajčević, po obetavnem poskusu vratar Kovačić odbil čez prečko
24' na drugi strani na preizkušnji tudi Cotman, uspešnejši ob soočenju s Tahirajem, odbil je v kot

1:0 CRETU (28)
Vodstvo po kotu: žoga se je v kazenskem prostoru odbila do Cretuja, ki si je po sprejemu pripravil položaj za udarec, naciljal in zadel v levi zgornji kot.

1:1 Leko (33)
Gostje hitro do izenačenja. Z leve strani je podal Gliha, Leko pa najvišji in najspretnejši v skoku, žogo je z glavo usmeril ob levi vratnici v mrežo.

38' med naslednjim vijol'čnim poskusom Felipe Santos z roba kazenskega prostora, toda po spretnem sprejemu ni uspel priti do natančnega zaključka
43' iščemo pot do novega vodstva, poskus Tavaresa, ni se izšlo

2:1 TAVARES (44)
Novo vodstvo: z leve strani je v kazenski prostor podal Viler, Tavares pa s spretnim udarcem iz prve, atraktivno v levi kot.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' 4 menjave za 2. polčas: Cotman-Irgolič, Šuler-Ivković, Pihler-Vršič, Tavares-Mešanović
53' Mešanović prvi do udarca v nadaljevanju, čez prečko
66' mreža Aluminija se je zatresla tretjič, a je gol razveljavljen... Felipe Santos z atraktivnim prodorom in podajo pred gol, Vršič je iz bližine usmeril žogo čez golovo črto, vendar iz prepovedanega položaja
68' zdaj dvojna menjava: Bajde-Kramarič, Vrhovec-Hotić
69' Kramarič ob prvem dotiku z žogo še z enim dodatkom atraktivnosti k tekmi, toda njegov poskus čez prečko
71' projektil Vršiča z roba kazenskega prostora, vratar Janžekovič je uspel ukrotiti in odbiti žogo
72' zdaj 2x zapored uspešno posredovanje Irgoliča: najprej je ob udarcu Ivančića odbil v kot, nato po kotu najvišji v skoku Leko in znova na pravem mestu naš najmlajši vratar
74' Felipe Santos si je z vztrajnostjo priboril novo priložnost, ciljal s 16m, ni bil dovolj natančen

3:1 FELIPE SANTOS (83)
Ob naslednjem poskusu pa Felipe Santos zanesljivo. Po akciji na desni strani je Klinar spravil žogo do razigranega Brazilca, ki je ostal neoviran na položaju za udarec in sledil je natančen zaključek, z udarcem po tleh.

84' in še zadnja menjava: priložnost bo na štoperskem položaju dobil Koblar, zamenjal je Rajčevića

KONEC TEKME


36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24