Članek
Na zadnjo letošnjo tekmo v Ljudskem vrtu z jasnim ciljem: sobota, 17:00
ZA POVEČANJE SERIJE
Foto: Grega Wernig
Čas za vrnitev. Po dveh tednih premora nazaj na igrišče in v finiš jesenskega dela, ki ga čakamo ob prijetnem pogledu na lestvico. Naj takšen tudi ostane...

“Samo v tej smeri je treba razmišljati. Da ohranimo prednost, osvajamo točke, in povečamo serijo zmag. Za nami je nekaj počitka, z obnovo moči. Ta 2 tedna smo oddelali po ustaljenem ritmu, smo v dobri fazi in osredotočeni, da ostanejo fantje mentalno ter fizično ustrezno pripravljeni,” v napovedniku kroga št. 17 Darko Milanič.

Sobotna tekma bo tudi zadnja letos na domačem igrišču, nato še decembrskih 180 minut v gosteh.
“Lahko je kot motiv tudi želja, da uspešno zaključimo z nastopi na našem stadionu. Odigrati želimo zase in za navijače. Večkrat rečemo uživajmo v igri, naj to velja tudi tokrat, vendar v pravi meri. Z dovolj zanesljivosti v fazi branjenja in ustvarjalnostjo v napadu. Potrebovali bomo tudi potrpežljivost pri prebijanju obrambnega bloka gostov, predvidoma dvojnega. Imamo svoj način, ki pa bo moral biti poln tempa, da bi nam uspelo. Sprint in močna želja po doseganju zadetkov naj ostaneta kot naše izhodišče.”

Kadrovske novice: Dino Hotić in Martin Milec v jesenskem delu ne bosta več igrala, še vedno ni nared Luka Uskoković. Se pa je po uspešnem okrevanju vrnil med kandidate za nastop Jan Mlakar.

Med igralci, ki so najpogosteje na igrišču, je Saša Ivković. Po št. ligaških minut v dosedanjem delu sezone (1440) se je povzpel na sam vrh.
“Vesel sem trenerjevega zaupanja, želim vedno na najboljši način pomagati moštvu. Z igranjem, obrambnimi posredovanji, tudi s kakšnim zadetkom. Vsi skupaj pa imamo znan cilj: pred nami so še zadnje 3 tekme to jesen. Najprej je fokus le na prvi. Navijači, ki nas bodo gledali zadnjič letos na domačem stadionu, nam bodo velika podpora. Imamo vse pogoje za dobro predstavo, tudi igrišče je še vedno odlično za to obdobje v letu, kar nam ustreza za kombinatoriko. Želja je ostati na vrhu in sobotna zmaga bi pomenila prvi naslednji korak do uresničitve cilja.”

Maribor – Krško. Ljudski vrt, sobota, 17:00.36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24