Članek
Jasmin Mešanović o novih napadalnih mejnikih in jesenskem finišu
TO JE POT DO USPEHA
"Trenerju skušamo povzročati sladke skrbi, gre nam dobro"
Foto: Grega Wernig
Nadaljevali, kjer smo ostali. Z zmago smo šli na reprezentančni premor in z zmago se vrnili nazaj v tekmovalni ritem. S tem pa tudi do uspešnega zaključka poglavja 2018 na domačem igrišču.

“To smo želeli pred tekmo, da odigramo maksimalno in zapremo vrata stadiona z zmago pred našimi navijači. Da skupaj proslavimo uspešen zaključek v tem delu. Uspelo nam je in usmerjamo se z dodatnim navdihom k jesenskemu finišu z dvema gostovanjema, tudi zadnjih 180 minut bo treba oddelati na najboljši način,” o dvoboju z moštvom Krškega Jasmin Mešanović, avtor asistence za prvi gol, ki je odprl pot do zmage.

“Bila je zahtevna tekma, v 1. polčasu smo imeli nekaj težav proti dobro postavljenemu nasprotniku. Nismo uspeli priti do priložnosti, potem pa smo dočakali tisti želeni gol za vodstvo. Podal sem, Luka se je dobro odprl in natančno zadel. Tedaj smo prevzeli zadeve v svoje roke in nadzorovali tekmo. Lahko bi zmagali še z višjo razliko, toda najpomembnejše je, da smo prišli do novih treh točk.”

S tem pa tudi do povečanja prednosti.
“Tudi to je dodatna nagrada za uspešen vikend, vendar ne spreminja naše miselnosti. Vemo, kakšno je razmišljanje našega kluba. Gremo od tekme do tekme, to je edina prava pot. Posvečamo se sebi, svojim obveznostim in se ne oziramo na najbližje zasledovalce.”

Devetič smo v 17. krogih ohranili mrežo nedotaknjeno, poleg obrambnih pa tudi poskrbeli tudi za nove napadalne mejnike.
“Ni lahko zabiti 50 golov, to je velik dosežek. Potrjuje, da smo kvalitetna ekipa, z odličnimi posamezniki, ki lahko v vsakem trenutku zabijejo gol. Smo ekipa, ki igra napadalno, na vsaki tekmi je veliko priložnosti, golov in lahko smo zadovoljni, da ustvarjalnost nadgrajujemo tudi z učinkovitostjo.”

Še 180 minut vijol’čne jeseni. Še vedno z dovolj svežine in vijol’čne kombinatorike?
“Moramo je imeti. Vemo, kako pomembno je dobro izhodišče po jesenskem delu, potem bo dovolj časa za premor. Res smo v dobrem stanju in to želimo izkoristiti. Kdor dobi priložnost, je v formi. Trenerju skušamo povzročati sladke skrbi, gre nam dobro in naj se tako nadaljuje.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24