Članek
Maribor, 29.05.2008
NOVI TRENER VIJOLIČASTIH JE DARKO MILANIČ

Zlatko Zahovič in novi trener vijoličastih Darko MILANIČ
foto: Miha Vidrih (Siol sportal)

Udeleženci četrtkove okrogle mize, ki jo je daleč najbolj obiskana spletna stran slovenskih športnih klubov nkmaribor.com skupaj s "svetim klubom" organizirala z namenom svoje zveste privržence informirati o dogajanjih v klubu, ciljih in načrtih za prihodnost, so bili ob koncu le-te izjemno presenečeni. Športni direktor Zlatko Zahovič je ekskluzivno samo za privržence "svetega kluba" predstavil novega trenerja vijoličastih - to je postal nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste, Izolčan Darko Milanič.
Darko Milanič se je rodil 18.decembra 1967 v Kopru. Pri 17. letih so ga opazili skauti beograjskega Partizana in ga zvabili v svoje vrste. Kot nogometaš je "oddelal" vse selekcije mladinske šole ter v sezoni 1988/89 debitiral v prvi jugoslovanski nogometni ligi. Član beograjskega Partizana je bil do leta 1993, ko se je preselil v sosednjo Avstrijo k Sturmu iz Gradca, kjer je kot ena izmed legend tega kluba leta 2001 zaključil nogometno kariero.
V jugoslovanski reprezentanci je debitiral 8. avgusta 1991 in kljub razpadu takratne države zanjo odigral 5 tekem.
Po razpadu bivše države je Darko Milanič za svojo Slovenijo debitiral 07.11.1992 v Larnaki proti Cipru ter postal njen nepogrešljiv člen, zaradi svojega profesionalnega odnosa do dresa z državnim grbom ter kot vzornik mnogih mladih nogometašev tudi njen kapetan. Za slovensko reprezentanco je zbral 42 nastopov, zadetka ni dosegel - pravzaprav ga je vendar pa ga 7. septembra 1994 na prvi kvalifikacijski tekmi Slovenije za evropsko prvenstvo proti Italiji nemški sodnik Bernd Heyneman ni priznal.
Zadnjo tekmo za slovensko nogometno reprezentanco je odigral na evropskem prvenstvu leta 2000, ko je v 68. minuti tekme proti Španiji zaradi poškodbe moral zapustiti igrišče. Leta 2001 je zaradi številnih poškodb končal bogato kariero nogometaša ter se podal v trenerske vode. 
Svoje trenersko delo je na začetku posvetil mladim v svoji rodni Izoli, za katero kot nogometaš nikoli ni igral. Vlogo glavnega trenerja pa je začel v Primorju iz Ajdovščine, ki ga je po slabih dveh letih in 57-tih tekmah zapustil. Kot pomočnik trenerja je svoje trenersko delo nadaljeval pri Sturmu iz Gradca, za katerega je kot igralec odigral 190 tekem.

Konec leta 2006 je bil glavni kandidat za vodenje slovenske reprezentance vendar se z vodstvom Nogometne zveze Slovenije ni dogovoril za sodelovanje.  
Lansko poletje se je Darko Milanič preselil v Novo Gorico. Po slabših rezultatih na začetku sezone je Darko Milanič krog pred koncem prvenstva zasedel 3. mesto ter se uvrstil v pokal Intertoto. Pred dnevi se je z vodstovm goriškega prvoligaša sporazumno razšel.
Zvestobo vijoličastim je obljubil za naslednji dve sezoni, z možnostjo seveda podaljšanja sodelovanja.

Za našo spletno stran je takoj po okrogli mizi povedal: 
"Navijačem kluba, ki so se zbrali na okrogli mizi, se bi najprej rad resnično zahvalil za topel sprejem. Obljubim jim lahko, da sem z današnjim dnem z dušo in telesom predan delu v tem klubu. Povem lahko, da bomo s sodelavci pošteno zavihali rokave in naredili vse, da boste najprej zadovoljni vi, navijači, s tem tudi igralski in strokovni kader ter uprava."

Navijači in vodstvo NK Maribora pozdravljamo Darka Milaniča v "svetem klubu" in mu želimo ogromno uspehov in seveda skupnega veselja!
Maribor je samo eden, samo ti si naš, gremo Maribor!

Gorazd Vidic

En klub. Ena čast.

Še nekaj slik >>>>

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15