Članek
Luka Zahović o vijolčnem zaključku 2018 in že dvoboju št. 4 z Domžalami
NOVA ZGODBA, ZNANA ŽELJA
Foto: Grega Wernig
Še 180 minut. Zaključujemo tekmovalni program z gostovanjema, najprej v soboto v Domžalah. Ob 17:15.

“Razpoloženje je super, v vseh pogledih. Imamo odlično ozračje v moštvu in komaj čakamo zadnji tekmi. Res so zunanje temperature že nizke, a ni težav niti s tem. Je pa telesna temperatura dovolj visoka. Zaradi adrenalina ob tekmovalnem naboju te ne zebe in ne dvomim, da bomo uspešno izpeljali tudi zaključni del,” med pripravami na izziv kroga št. 18 Luka Zahović, ki je v jesenskem finišu zadel na zadnjih treh zaporednih tekmah.

Ob zadnjem golu pa je med proslavo razkril tudi novico iz zasebnega življenja in svojo novo vlogo.
“Nerad se izpostavljam, zdaj mi je nekoliko žal zaradi tega, da je nastala medijska zgodba v takšni obliki. Toda punca se je slabo počutila in je tisti dan ostala doma, ni prišla na tekmo. Zato sem jo na ta način želel razveseliti in to je bil tudi edini namen proslave.”

Do veselega dogodka v 2019 še fokus na uspešnem zaključku nogometnega leta 2018. S premikom izjemnih vijol’čnih številk (39 točk, 50 golov) k novim mejnikom.
“Dobro nam gre, že v spomladanskem delu smo napovedali, da bi lahko bili učinkoviti tudi v tej sezoni. Verjamem, da bo šlo tako naprej tudi po zimskem premoru. Za nas napadalce je pomembno, da pomagamo ekipi. Potem pa ekipa vedno vrže na površje posameznike. Zato najprej želimo opraviti svoj del nalog v taktičnem smislu, goli bodo že prišli.”

Na naslednje gostovanje v Domžale kot jesenski prvaki in znova po 31. oktobru.
“Jesenski naslov nima večjega pomena. Lepo se sliši, a nima posebne teže. Bolj pomembno je v tem delu poskrbeti za dobro izhodišče pred nadaljevanjem prvenstva. Zato nas zanima le, da skušamo zmagati tudi na obeh zadnjih tekmah in da s čim večjo točkovno razliko dočakamo spomladanski del. Res smo se zaradi pokalnega četrtfinala doslej že trikrat pomerili z Domžalami, a je vsaka tekma zgodba zase. Lestvica ne odraža realnega stanja nasprotnikov, Domžale imajo dobro, organizirano ekipo. Čaka nas zahtevna preizkušnja, verjamem pa v dober razplet.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24