Članek
S trenerjem o novi potrditvi zrelosti moštva, o +9 in o učinkovitosti Ivkovića
KOT BI IMEL MAGNET
Saša Ivković: silovito, pravočasno do zmagovitega gola
Foto: Grega Wernig
Klasika dvobojev z Domžalami. Znova maksimalno dinamično, zanimivo, negotovo. Veliko se je dogajalo, vendar se znova razpletlo, kot smo si želeli. Kot se razpleta v zadnjih tednih.

“Razen na začetku, ko so nam iz obeh prekinitev šli v protinapad in zadeli, je bilo v večjem delu tekme zelo dobro. Bili smo razpoloženi, dovolj ustvarjalni in konkretni. Ko smo si uspeli priti do večje posesti, smo bili bistveno boljši tekmec, že v 1. polčasu bližji drugemu zadetku. So pa tekme proti Domžalam takšne, da zaradi dinamike in borbenosti, ki jo imajo, nisi nikdar miren. Tudi tokrat nismo mogli biti, toda fantje igrajo res dobro in so to znova potrdili na najboljši način,” je po četrti zaporedni zmagi poudaril Darko Milanič.

Želja izkoristiti trenutek, ko gre vse po načrtih in podaljšati uspešno serijo, je močno opazna.
“Zdi se mi zelo pomembno, da fantje razumejo pomen in situacijo. To potrjuje njihovo zrelost in spoznanje, da so pravi za to zgodbo, ki jo ustvarjamo. Bilo bi škoda, da bi tik pred koncem popustili, ker imaš v mislih nekaj, kar ni odločilno. Bistvenega pomena je, da delamo zavzeto in potem to izkazujemo tudi na tekmah.”

Ta zagnanost s pravim odnosom je privedla že do + 9…
“Naša predstava je imela dvojni pomen, ob zmagi na zelo zahtevnem gostovanju smo prišli še do povečanja prednosti. Nadaljujemo pozitivno zgodbo, zato ekipi še dodatna pohvala.”

Izpostaviti moramo med moštveno predstavo vendarle en posamični dosežek: Ivković, petič. Ni pogosto, da so štoperji tako učinkoviti.
“To se redko vidi, kakšno silovitost in kako dober tajming vtekanja ima pri prekinitvah. Saša vedno želi priti do žoge, pri tem deluje, kot bi imel nek magnet. Res je odličen v tem segmentu igre in nam veliko pomeni.”

Izkazalo se je, da je to bil tudi odločilen trenutek dvoboja, ki je po izjemnem tempu v prvih 45. minutah potem imel nekoliko bolj mirno nadaljevanje.
“Glede na to, da smo v 1. polčasu imeli nekaj lepih priložnosti, nismo hoteli po odmoru nazaj na igrišče vzvišeno ali z mnenjem, da bomo zlahka zmagali na osnovi tega, kar se je dogajalo pred tem. Spet smo se postavili čvrsto, imeli priložnosti iz protinapadov, potem pa je prišlo do izraza naše močno orožje v tej sezoni, ki je prav tako izrednega pomena.”

36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24