Članek
Marko Šuler o zmagi dvojnega pomena v Domžalah in uspešnem vijol'čnem finišu
DOGOVOR, DA MISLI NE BEŽIJO DRUGAM
Foto: Grega Wernig
Še pogled z igrišča na dvoboj v Domžalah. O novem uspešnem koraku in povečanju vijol’čne serije Marko Šuler.

“Naše medsebojne tekme so takšne, da gledalci pridejo na svoj račun, proti Domžalam je vedno precej dinamike. Znova je bilo zahtevno gostovanje, proti zahtevnemu tekmecu, vmes smo zapravili nekaj priložnosti, a smo vztrajali in ob pravem trenutku, proti zelo dobri ekipi Domžal prišli do novih treh točk, ki veliko pomenijo.”

Vikend je pomenil še en mejnik: končana je prva polovica prvenstva. Za nami je 18 krogov, na lestvici pa je +9.
“Razliko smo povečali, a ostajamo pri načelu, da je najbolj pomembno, kje si na koncu sezone. Treba je oddelati resno najprej prvo fazo, imamo še eno tekmo proti Rudarju, potem bomo lahko potegnili črto pod jesenskim delom in se po vmesnem premoru lotili priprav na spomladansko nadaljevanje. Ima pa ta zmaga v Domžalah dodatno težo, o tem ni dvoma. Kot zmaga na zahtevnem gostovanju in za še boljše izhodišče na lestvici.”

Sobotna zmaga je bila že četrta zaporedna, jesenski finiš je postal vijol’čni finiš.
“To je čas, ko misli že lahko bežijo kam drugam, a smo se dogovorili, da zdržimo, ostanemo zbrani in izpeljemo jesenski del na najboljši način, kar je mogoče. Dobro nam uspeva.”

Znova tudi potrditev raznovrstnosti pri učinkovitosti: Saša Ivković je poskrbel za nov napadalni prispevek obrambne vrste.
“Naj kar tako nadaljuje. Gre mu dobro, ima to kvaliteto in zelo pomaga ekipi pri ofenzivnih prekinitvah. Upam, da bom tudi sam kaj dodal še k tem dosežkom. Ker do zdaj mi v tem pogledu nekaj manjka.”

Nova priložnost v spomladanskem delu. Zaradi četrtega rumenega kartona bo moral naš najizkušenejši branilec izpustiti tekmo v Velenju.
“Zame je, žal, jesenski del že končan. Nadaljujem drugo leto, bodo drugi opravili še zadnjih 90 minut v petek. Verjamem, da bomo v Velenju še z eno uspešno predstavo na najlepši način zaključili ta del sezone, ki je dober, a je samo obveznost, da bo pomlad še boljša.”

36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24