Članek
Trenerjev napovednik zadnjega dejanja 2018. Rudar – Maribor. Velenje, petek, 16:45.
DODATEN POMEN POSAMIČNE PRIPRAVE
Resno in odločno do konca
Foto: Grega Wernig
Pred nami je zadnje dejanje leta 2018. V Domžalah smo prejšnjo soboto videli potrditev vijol’čne miselnosti, da se gre resno in odločno do konca. Enako pravilo velja za zaključno jesensko poglavje, tokrat pa ob še večjem številu manjkajočih igralcev nova posebnost - redko igramo ob petkih.

“Tega res nismo vajeni, teden je bil nekoliko drugačen. Navada tedenske rutine je prekinjena, načrt je bil spremenjen, a ni moteče,” v napovedniku kroga št. 19 Darko Milanič.

Ena izmed temeljnih nalog bo preprečiti, da se ne zgodi predčasen preklop misli k premoru.
“Človeško je, da misli uidejo drugam v tej fazi, a bomo naredili vse, da to preprečimo. Z odlično pripravo in opozarjanjem. Tokrat bo še posebej pomembno, da se fantje morajo za to zadnjo tekmo zelo dobro sami pripraviti. Kljub rezultatom, ki smo jih dosegali v zadnjem obdobju, bo bistvenega pomena posamična priprava. Ob spoštljivosti do nasprotnika, ki želi z dna lestvice. Imajo dobro moštvo in te s svojimi značilnostmi hitro lahko ogrozijo. Skušali bomo zadržati dober nivo igre, jasno pa je, da smo zelo motivirani. Želimo končati jesenski del na pravi način.”

S kom v zadnjih 90 minut? Seznam manjkajočih je še daljši, zaradi 4. rumenega kartona bodo manjkali tudi Šuler, Vrhovec in Pihler.
“Imamo precej izostankov, to ni dobro. Da nam manjka kdo iz obrambne vrste, smo med sezono že vajeni. Neverjetno je, zaradi kakšne zadeve bo moral izpustiti tekmo Šuler. Ob Hotiću zdaj manjkata še Vrhovec in Pihler, tako da imamo tudi sredini manj manevrskega prostora. Skozi tekmo se ne sme nič zgoditi, saj bo manj možnosti za spreminjanje. Imamo pa dovolj rešitev in verjamem, da bomo uspešni tudi v tem namenu.”

Zadnja tekma v 2018. Rudar – Maribor. Velenje, petek, 16:45.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15