Članek
Trenerjeva pohvala za resnost in odločnost do zadnje jesenske minute
NA POČITNICE PONOSNO, NAZAJ S TEMI MOTIVI
Foto: Grega Wernig
Zaključek v velikem slogu. Z zmago št. 14 in 5. zaporedno. S potrditvijo, da je obveljalo pravilo resno, zavzeto do konca.

“Številka 45 po osvojenih točkah je izredno visoka, to zelo veseli. Dosežek je odličen, tekmece smo pustili kar precej za seboj. Zelo mi je všeč, da smo zadržali to energijo, ki je bila opazna že na treningih. Zmagali smo tudi na tekmi, ki je imela zame še poseben pomen, ker je bila zadnja v letošnjem delu in je bilo treba ohraniti zbranost. Vmes v določenih trenutkih nismo bili najboljši, a še vedno bistveno boljši od nasprotnika,” je po dvoboju v Velenju poudaril Darko Milanič.

Po 19. krogih bo vpisanih 45 točk, a tudi izjemnih 55 golov kot nadgradnja igre jesenskih prvakov.
“Čeprav sem imel skozi tekmo občutek, da bi lahko zadeli še kdaj in smo imeli še nekaj priložnosti pa nismo bili uspešni, je tudi s te strani dovolj razlogov za zadovoljstvo. Občasno smo se obotavljali in nismo izpeljali vseh akcij, kot smo si zamislili, toda novi trije zadetki pomenijo potrditev izrednega povprečja učinkovitosti.”

Kakšna so bila navodila fantom ob slovesu, za mesec brez nogometa?
“Prva zadeva: naj uživajo. Ob tem pa se zavedati, da smo opravili odlično delo. Na doseženo je treba biti ponosen. Na počitnice gremo zadovoljni, z zavedanjem, da dobro delamo in da moramo tako tudi nadaljevati, ko se spet zberemo.”

Kljub dobremu izhodišču pa seveda to še ne pomeni, da smo lahko sproščeni in da bo spomladanski del manj zahteven.
"Naloga vseh, ki delamo v klubu, je znana. Ni daleč nazaj, kar se je dogajalo, ko smo imeli prednost, pa ni zadostovala. Moramo nadaljevati v takšnem ritmu, brez oziranja, kaj se dogaja za nami. Vsak si mora najti svoje izzive. Jaz jih imam in opazno je, da jih imajo tudi fantje. Vedno želimo postavljati nove mejnike, rekorde in po peti zaporedni zmagi bomo šli po premoru še po šesto. Potem pa s pravo miselnostjo naprej, k vsaki naslednji tekmi."

Hvala za vijol’čno jesen! In zdaj – zaslužen odmor. Dnevi brez nogometa, za odklop, počitek in vračanje energije. Zbor moštva bo znova 7. januarja, potem pa skupaj v projekt 2019.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24