Članek
Amir Dervišević o uspešnem zaključku v Velenju in vijol'čni jeseni
JAZ PODAJE, ON GOLE IN KOSILA
"Gremo na zaslužene počitnice, potem pa se tukaj ne nameravamo ustaviti"
Foto: Grega Wernig
Iz Velenja na zimski premor s +9. Z odličnim izhodiščem in prijetnimi občutki.

“Res ni lepšega občutka, ko zaključiš z zmago, ko je ekipa v uspešni seriji. V našem primeru je zadovoljstvo še večje, saj smo po prvem delu tekmovanja na vrhu s tolikšnim številom osvojenih točk. Za nami je odličen jesenski del, gremo na zaslužene počitnice, potem pa se tukaj ne nameravamo ustaviti. S takšnim tempom moramo iti naprej tudi v pomlad,” po zadnjih 90. minutah v Velenju Amir Dervišević, ki je ob novem vijol’čnem mejniku jesen zaključil na svoj prepoznaven način. Z asistenco. Znova - Ivkoviću.

“Tolikokrat sem mu podal za gol, da bi že lahko name prepisal avto (smeh). Od začetka je bil vesel vsakega gola, potem mu je postalo samoumevno in sem ga zdaj znova spomnil, da bi se lahko na nek način oddolžil. Pa se bo kot vedno, s kosilom. Šalim se, res je odličen pri prekinitvah in moramo izkoristiti te njegove skoke. Nasploh imamo dobre skakalce, treba je poskrbeti le za uporabno podajo, saj imamo več igralcev, ki postavljajo bloke, si najdejo prostor in iščejo žogo. Škoda tistega razveljavljenega zadetka Bajdeta, zdelo se je, da bi lahko bil priznan, toda najbolj pomembno je, da smo zmagali in pripeljali jesen do želenega razpleta.”

Resno in odločno do konca. Vijol’čno pravilo je dobilo potrditev v najbolj primerni obliki. V jesenskem finišu petih zaporednih zmag, od Celja do Rudarja.
“Nismo se ozirali na prednost, na stanje na lestvici. Rekli smo, da gremo od tekme do tekme in da nas zanima le zbiranje točk. Kvaliteta ni vprašljiva, motiv prav tako ne in smo ostali popolnoma zbrani do zadnjih minut. Med tekmo proti Rudarju sem imel občutek, da bi lahko zadeli še kdaj. Tekmeci so dobro zapirali prostor, na tem igrišču je bilo treba igrati drugače, a smo bili uspešni tudi na ta način.”

Ob uresničenih moštvenih ciljih ima prvi asistent lige (11) veliko razlogov tudi za osebno zadovoljstvo.
“Nanizali smo odlične rezultate. Vesel sem, da sem bil del te zgodbe in da je tudi za menoj uspešna polovica sezone. Vmes sem padel v formi, potreboval počitek in mi veliko pomeni, da sem ob koncu jesenskega dela spet dobil priložnost. Ves čas sem se trudil, da zadržim ta nivo in še izboljšam določene zadeve v igri. To bo moj cilj tudi za pomlad.”

Po vrnitvi domov s petkove tekme ni več obveznosti. Aktivnosti v Ljudskem vrtu so končane, sledijo dnevi mirovanja, kar pa ne pomeni, da bo veljal do zbora moštva (7.1.) popoln premor.
“Prvih 10 dni je za počitnice, potem smo že dobili individualne programe in bomo začeli z delom. Ne moremo se uspavati, vemo, kaj nas čaka v novem letu. Hitro bo minilo to obdobje, zato bo treba najprej proste dneve izkoristiti za počitek. Potem pa nazaj k treningom in delovnemu ritmu. Da pridemo na zbor z dobrimi temelji, oddelamo priprave na najboljši način in naredimo vse za uspešno vijol’čno pomlad.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15