Članek
Nadaljevanje tradicije: z zmago zaključek tekmovalnega leta 2018. Proti medijski selekciji tokrat s 4:2.
SERIJA, KI TRAJA IN TRAJA
Muamer Vugdalić, dvakratni strelec med prestižnim bojem na parketu
Foto: Grega Wernig
Tako blizu, a tako daleč. Kot pogled na tekmo iz novinarskega kota. Realnost: Igrali, kolikor je bilo potrebno za zmago. V številkah pa 4:2 in nadaljevanje tradicije.

Po izjemnem vijol’čnem finišu na igrišču je selekcija, sestavljena iz članov strokovnega štaba in pisarn, potrdila prevlado tudi na parketu. Znova je premagala ekipo novinarjev, ki so med letom poročali o projektu NK Maribor. Tudi za zadnjo tekmovalno obveznost v 2018 je veljalo resno, odločno do konca in ni pomenila odstopanja od navad vijol’čnega moštva v preteklih mesecih. Čeprav smo imeli letos precej kadrovskih težav zaradi poškodb in smo nastopili oslabljeni, ni bilo dilem o uspešnem razpletu, tako da gremo na zimski premor tudi kot zmagovalci prestižnega dvoboja.

Medijska selekcija še vedno išče rešitve, da bi se otresla statusa serijskih poražencev, a jih nikakor ne najde. Letos so spremenili tudi sistem igre, vendar se jim znova ni izšlo.

Poskušali so tudi s pritiski na sodnika, a sta 55-minutni dvoboj (2 x 25 in zaradi vmesnega neodločenega rezultata, 2:2, še s 5-minutnim podaljškom, v katerem je ob resnejši igri prišlo do izraza razmerje moči) v dvorani Lukna avtoritativno vodila Tadej Mežnar in Vidko Karmel.

NK Maribor: Dubravica, Gajser, Harc, Žurman, Vugdalić, Vuksanović, Jelić, Zajmi, Vidrih, Tomić, Pungerčar, Hribljan, Latin. Selektor: Zvonko Breber.

Medijska selekcija: Toplak, Lukač, T. Vidrih, Šparavec, Dajčman, Novak, Dominko, Elvič, Kos, Petelinšek, Dobaj, Vöröš, Kovačič, Pepevnik, Dragar, Geržina. Selektor: Jaša Lorenčič.

Strelci za vijol’čno zmago Vugdalić 2, Žurman in Harc, pri novinarjih sta zadela Dajčman in Vöröš.14.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Aluminij
28
Maribor
25
DNŠ Mura
25
Celje
24
Tabor Sežana
16
Domžale
13
Bravo
13
Triglav
11
Rudar
5