Članek
Martin Milec po dolgotrajnem okrevanju potrpežljivo čaka na dan vrnitve na igrišče
MORDA ŽE V TURČIJI
"V decembru sem hodil na terapije, zdaj že opravljam določene vaje"
Foto: Miha Vidrih
“Zdravje, zdravje, zdravje.” Pri novoletnih voščilih Martin Milec ni imel dileme. Če bi v vijol’čni slačilnici izbirali osmoljenca 2018, prav tako ne bi bilo dileme. Zato pred začetkom priprav preverjamo, kako napreduje okrevanje 27-letnega branilca, ki potrpežljivo čaka, da bo lahko začel zares.

“Trenutno stanje je spodbudno. V decembru sem hodil na terapije, zdaj že opravljam določene vaje. Tudi po zadnjem pregledu kaže, da gre na boljše. Priprav takoj še ne bom začel s polnimi obremenitvami, še vedno bom brez stika z žogo, a naj bi bil do konca januarja že v pravem ritmu in nared za igranje. Najlepši scenarij po vseh zapletih bi bil, če bi v Turčiji že lahko pomagal moštvu,” pravi Martin Milec, ki v polnem pomenu besede želi v 2019 obrniti nov list.

V jesenskem delu je namreč odigral le 3 tekme, uvodni evropski proti Partizaniju in ligaško premiero proti Rudarju. Med polčasom je v Velenju zaradi poškodbe ostal v slačilnici in se po 22. juliju ni več vrnil na igrišče. Dogajanja v nadaljevanju sezone je spremljal s strani, obiskoval ambulante in se ukvarjal z okrevanjem.
“Priznam, da sem bil res ‘poklapan’. Poškodbe so, žal, del nogometa, na katerega ne moreš vplivati. Prisotno je bilo veliko razočaranje, a sem se moral sprijazniti z neprijetno situacijo in trdo delati, da se vrnem. Še močnejši. Pogrešam tisti adrenalin, ko si na igrišču in res upam, da je zdaj konec vsega slabega, kar se mi je dogajalo.”

Med najtežjo nogometno fazo mu je dobro voljo povrnilo rojstvo drugega otroka in spoznanje, da so soigralci poskrbeli za izjemen jesenski finiš.
“Zaenkrat je doma super, vsi smo zdravi, se dobro počutimo in predvsem dobro spimo. Upam, da bo tako tudi po začetku priprav. Tin je zdrav, to je najpomembnejše. Je kar velik fant za svojo starost, vsi mi pravijo, da bo štoper (smeh). Ob družinskih je bilo veliko trenutkov veselja tudi v slačilnici, to mi je zelo pomagalo. Zgodba, ki so jo soigralci ustvarili jeseni, je bila izjemna. Sam sem bil največji navijač, Viola na tribunah. Ob tem sem bil vsak dan z ekipo, vem, kaj se je dogajalo v slačilnici in kaj vse so morali prestati ter koliko truda vložiti, da so dosegli takšne rezultate.”

Nadaljevanje spomladi. Skupaj.
“Čeprav sem v ligi odigral samo 45 minut, sem se tudi jeseni počutil kot del moštva. Upam, da bom v spomladanskem delu več na igrišču in da bomo nadaljevali z uspehi. Kot je v intervjuju poudaril športni direktor, zmage niso samoumevne in tega se dobro zavedamo. Trdo bo treba garati na vsakem treningu, na vsaki tekmi za zmago. To je edina, najboljša pot do uresničitve cilja in verjamem, da nas čaka lepa pomlad.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24