Članek
Ljudski vrt ni več zimska oaza miru, prvi delovni dan z 32. nogometaši
VSE OSEBNE V SKUPNI CILJ
Foto: Grega Wernig
Konec počitka, začetek vijol’čnega delovnega projekta 2019. Gremo Maribor… Po ponedeljkovem zboru za mizo, v torkovem dopoldnevu že – na puno!

Prvi delovni dan je minil po ustaljenem urniku. Pred prvim treningom je bil čas za tradicionalni uvodni trenerjev nagovor v slačilnici in predstavitvijo načrta zimskih priprav. Ogrevanje je bilo opravljeno v telovadnici, kljub zimskim razmeram in temperaturi pod ničlo pa je prvi trening minil že ob delu na igrišču. Ob teku in tudi prvem stiku z žogo. Aktivnosti so se začele v nespremenjeni zasedbi, prihodov ali odhodov ni bilo. Po dogovoru sta manjkala Marcos Tavares in Saša Ivković, pridružili pa so se tudi nadarjeni mladinci Žan Kolmanič, Rok Maher, Nino Žugelj ter prvi strelec SML Aljoša Matko.

“Včasih se pojavijo novi obrazi, tokrat vsaj zaenkrat še ni sprememb v moštvu. Kader, ki sem ga imel na razpolago v jesenskem delu, je tukaj. Priložnost bodo dobili tudi obetavni mladinci. Prvi vtisi so dobri, opazno je, da so vsi igralci, tako kot mi v strokovnem štabu in v klubu, zadovoljni, da se je vse skupaj začelo. Naš cilj pa je, da čim prej postavimo nazaj v dosedanje tirnice, ki so nam prinesle dosedanje rezultate,” je ob začetku novega poglavja poudaril Darko Milanič.

V načrtu pripravljalnega obdobja prav tako ni novosti, Ljudski vrt-Moravske Toplice-Antalya so že tradicionalna vijol’čna prizorišča med postavljanjem temeljev za uspešno pomlad.
“Lani smo imeli v tem obdobju kar nekaj težav s poškodbami. Zaradi specifike vremenskih razmer bomo skušali biti pozorni, fantom bomo ustrezno odmerjali napore. Vse z namenom, da bomo 23.2. 'top fit'. Ne bi delil priprav po delih, gremo po zastavljenem programu. Želim si, da bi šlo brez zapletov in se ne bo treba preveč ozirati na vreme. Predvsem pa je pomembno, da začnemo od prvega dne govoriti, na kakšen način smo doslej dosegali dobre rezultate in dosegali zadetke. Ob tem pa, kako smo se obnašali, bili enotni in v tej smeri moramo vztrajati. Vsak izmed nas mora imeti svoje cilje, ki pa jih združimo v najpomembnejšo celoto. V NK Maribor!”

Na prvem treningu 32 nogometašev
Handanović, Pirić, Cotman, Irgolič, Šuler, Rajčević, Doumbia, Šme, Uskoković, Koblar, Viler, Kolmanič, Milec, Klinar, Vrhovec, Pihler, Dervišević, Cretu, Maher, Bajde, Vršič, Hotić, Kramarič, Felipe Santos, Žugelj, Mlakar, Mešanović, Zahović, Mulahusejnović, Štor, Sunny Omoregie in Matko.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24