Članek
Tudi proti nižjeligašu s pravim pristopom
NIČ NI SAMOUMEVNO
Nardin Mulahusejnović strelec med revijo golov
Foto: Grega Wernig
Če je zmanjkal kakšen gol na kateri izmed prejšnjih tekem, ni pripomb nad učinkovitostjo med testom št. 4. Proti avstrijskemu nižjeligašu, ki pa je sestavljen iz slovenskih nogometašev, smo izkoristili priložnost za lažjo kombinatoriko in utrditev napadalne samozavesti.

“Ko zabiješ toliko golov, moraš biti zadovoljen. Zadetki se vedno pomembni za samozavest. Pristop je bil pravi, bili smo agresivni in prisilili nasprotnika v napake na začetku tekme. Jasno je, da je kakovostna razlika v primerjavi s prejšnjimi nasprotniki očitna. A ne glede na to nič ni samoumevno, fantje so opravili svoje naloge zelo dobro. Smo v tretjem tednu, ko se nakopičijo obremenitve in se začnejo nekatere zadeve ponavljati, a je zbranost ostala na ustreznem nivoju. Vsaka tekma nekaj pokaže, na tej se je resnost odziva na naloge, ki jih vsak ima,” je trenerjeva ocena dvoboja s tekmeci z druge strani Mure.

Ob 8:1 sodi med pozitivna spoznanja tudi vrnitev reprezentantov, ki so imeli dobro izkušnjo v Španiji.
“Z zanimanjem sem si ogledal tekmo in videl veliko pričakovnih zadev. Odličen pristop, moštvenost, garanje s strani vseh igralcev. Glede naših šestih igralcev velja, da so še utrdili samozavest. Luka je po odličnem sprejemu odlično zabil, Dervišević potrdil, kaj pomenijo njegove prekinitve. Vsi so prišli nazaj dobro razpoloženi. Žal pa se je Vrhovcu med sobotnim treningom zgodila poškodba, verjetno ga bomo pogrešali nekaj časa na igrišču.”

Zdaj dan počitka in od torka delovni teden št. 4. Z naslednjo preizkušnjo, potem pa že s selitvijo k turški obali.
“Zaradi odhoda mladincev na reprezentančno akcijo in s temi poškodbami Vrhovca, Vršiča ter ob bolezni Šmeja, bi morda potrebovali še koga, a bomo trenirali naprej po predvidenem načrtu. V petek je na sporedu naslednji test proti Domžalam nekoliko drugače, dogovorjenih je 2x60 minut in potem odpotujemo v Turčijo, kjer bo tempo še zahtevnejši ter bo treba vse zadeve opraviti na višjem nivoju.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15