Članek
Jan Mlakar: prestop v Brighton and Hove Albion FC, a ostaja z nami v lovu na 15. naslov prvaka
IZ LJUDSKEGA VRTA V PREMIER LEAGUE
Do poletja v vijoličastem, še imamo skupne cilje...
Foto: Drago Wernig
Prestopni rok je dobil novo razsežnost. Ljudski vrt je bil jeseni tudi pod drobnogledom oglednikov iz Premier League in na klubski naslov je prišla ponudba, ki je ne gre zavrniti. Sklenjen je dogovor o prestopu: Jan Mlakar je postal novi član moštva Brighton and Hove Albion FC. Vendar do poletja še ostaja v vijol’čnem domu, v statusu posojenega nogometaša.

Strelec devetih golov v jesenskem delu prvenstva, ki je z igrami v našem klubu dobil tudi reprezentančno vabilo selektorja Matjaža Keka, bo od sezone 2019/2020 nosil majico trenutno trinajstouvrščenega moštva najmočnejše lige na svetu.

“Dobili smo ponudbo premierligaša in jo sprejeli. Gre za največjega med dosedanjimi prestopi iz NK Maribor. Doslej ga je imel Petar Stojanović, ko je za 2,8 milijona EUR odšel k Dinamu. Številke pri tem prestopu so višje, ob tem, da ostajamo z deležem pri nadaljnjem prestopu. Kar pa me najbolj veseli pri tem poslu, je spoznanje, da Jan ostaja z nami v lovu na 15. zvezdico,” je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Po opravljenem zdravniškem pregledu v Angliji in podpisu pogodbe se 20-letni napadalec vrača v Ljudski vrt. Priprave nadaljuje v vijoličastem, v nedeljo bo med potniki v Turčijo in v spomladanski del gremo z vsemi razpoložljivimi močmi.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15