Članek
Gregor Bajde o trenutnem vijol'čnem utripu
POPOLN FOKUS
Foto: Grega Wernig
Delovni teden št. 4. Ni popuščanja, ritem dela ostaja visok.

“Priprave kot priprave, lahko rečemo. A smo popolnoma osredotočeni na izpolnjevanje programa, saj se zavedamo pomena zimskih priprav. Zdaj se je nabralo aktivnosti, noge so težke. Smo utrujeni, a v tem je namen tega obdobja. Intenzivnost je visoka, a smo tudi na vmesnih tekmah imeli dobro podobo, ne glede na trenutno fazo dela. Potem v naslednji fazi, ko bomo zmanjševali obremenitve, bo tudi več energije. Drugače pa vse poteka po ustaljenem ritmu. Trening, počitek, trening. Nadaljujemo skupaj po našem programu in ostajamo na pravi poti,” o trenutnih aktivnostih Gregor Bajde, ki je ob tekmovalnih med zadnjo preizkušnjo vračal tudi strelske občutke.

Kot dvakratni strelec proti tekmecem z druge strani Mure.
“Opazna je bila kakovostna razlika, toda tudi v takšnih tekmah moraš biti zbran. V primerjavi s prejšnjimi smo bili po učinkovitosti uspešnejši in sploh za nas napadalce je to spodbudno za naprej. Na zahtevnejši tekmi imaš včasih eno ali dve priložnosti, tukaj smo jih imeli več. Posledično je bilo tudi lažje zadeti in izkoristili smo skoraj vse. Res ni bil nasprotnik našega nivoja, a štejemo tudi teh 90 minut med dobrodošle v tem obdobju. Naslednje preizkušnje bodo že druga zgodba, na višjem nivoju. Proti Domžalam so vedno tekme visokega ritma in potem nas po selitvi v Turčijo čaka tisto želeno stopnjevanje forme.”

Vstop v februar je tudi vstop v osrednji del priprav. In v obdobje, ko se bodo misli počasi začeli usmerjati k nadaljevanju sezone.
“Toliko je še treningov pred nami, da je popoln fokus na pripravah. Doslej nismo veliko govorili o spomladanskem delu. Manj kot bo do začetka, več bo prisotnih teh misli. Vemo, kaj moramo, ko bo spet šlo zares. Moramo gledati le nase, predvsem pa ne razmišljati o prednosti. Prvenstvo moramo začeti zbrano, delali bomo na tem ves čas. Zato bo še posebej pomembno dobro izkoristiti dneve v Turčiji.”

Pred potjo v tradicionalno bazo v Beleku pa test št. 5 v petkovem popoldnevu. Proti Domžalam 2 uri nogometa v Ljudskem vrtu: začetek ob 15:00. Vstop je prost, odprta bo vzhodna tribuna (pri vhodu A). Tekmo si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem spletnem prenosu na nkmaribor.com.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15