Članek
Jan Mlakar po vrnitvi iz Anglije ostaja z mislimi le pri nadaljevanju vijol'čne zgodbe
RAD BI ODŠEL KOT PRVAK
"V nedeljo grem v Turčijo in moje misli so povsem pri Mariboru"
Foto: Grega Wernig
12 mesecev, 13 golov, 31 tekem. Jan Mlakar je v enem letu z igrami v vijoličastem poskrbel za doslej rekordni prestop iz NK Maribor. Iz Ljudskega vrta se seli v Premier League, a še ne takoj. Po podpisu pogodbe z moštvom Brighton and Hove Albion FC se je vrnil v Maribor, ob sklenitvi dogovora o prestopu gre tudi za posojo, tako da ostaja v spomladanskem delu prvenstva naš član.

“Zanimivo, kaj vse se zgodi v enem letu. Prestop je odraz trdega dela, ki sem ga opravil sam in skupaj s soigralci. Predvsem pa mi je veliko pomagala kontinuiteta igranja v dresu Maribora, kar so potrdili zadetki. Ko sem bil obveščen o konkretnem zanimanju Brightona, ni bilo treba veliko razmišljati. Zgodilo se je kar hitro in odločil sem se sprejeti izziv. Zdaj sem izkušenejši kot ob odhodu v Italijo, za menoj je precej več tekem in se veselim nove zgodbe,” pravi 20-letni napadalec, ki v nedeljo ne potuje v Brighton, ampak v Belek. Do maja bo popolnoma osredotočen na vijol’čno zgodbo. S prav posebno željo...

“Zdaj sem spet in še vedno član Maribora. Po vrnitvi s poti nisem igral proti Domžalam, po dogovoru sem opravil trening. Ni bojazni glede mojega nadaljnjega truda, profesionalnega izpolnjevanja obveznosti. Misli ne bodo uhajale v Anglijo. Ne glede na to, da sem podpisal za Brighton, sem popolnoma osredotočen le na nadaljevanje doslej zelo uspešne vijol’čne zgodbe. V nedeljo grem na priprave v Turčijo in moje misli so povsem pri Mariboru. Čaka nas še veliko dela, sam pa sem si zastavil dodaten cilj. Rad bi odšel z darilom, da bi osvojili in skupaj z navijači proslavili 15. naslov prvaka.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15