Članek
Premik v Antalyjo, pred nami je udarni del priprav v znanem okolju (že osmič zapored)
TUKAJ SE DOBRO POČUTIMO
Maribor-Antalya, 140 minut. Zvečer že na prvi trening.
Foto: Grega Wernig
Konec januarskega, začetek februarskega programa. Pozitivna spoznanja je prinesel tudi zadnji test proti Domžalam (4:2), po katerem je moštvo dobilo prost dan, od nedelje pa novo poglavje priprav. Preselili smo se v vijol’čno bazo v Turčiji, prispeli smo po dveh urah in 20. minutah leta z mariborskega letališča.

“Imamo nekaj manjših težav. Mešanović je dobil udarec v dvoboju z Domžalami in bo izpustil prvi trening v Turčiji, po individualnem programu bo v začetku delal tudi Vrhovec, ki se počasi vrača in bo čez nekaj dni že z moštvom. Ostali so zdravi, med naslednjimi tekmami se bo vrnil na igrišče tudi Milec,” je pojasnil Darko Milanič, ko je pred poletom proti Antalyji opravil posvet s fizioterapevti.

Pred potjo je trener preveril tudi vremensko napoved.
“V zadnjih dneh smo spremljali novice o slabem vremenu ob turški obali. Upamo, da zdaj sledi obdobje bolj prijetnih razmer in da bo šlo naprej kot doslej, ko smo opravili vse po načrtu. Z glavno željo, da ostanemo zdravi. Ko smo v popolnem številu, deluje vse skupaj zelo dobro. Za aktivnosti v Turčiji smo izbrali 32 igralcev, priključili smo tudi 5 mladincev. Veliko bo dela, dovolj bo tudi minut.”

Naslednja faza priprav prinaša niz treningov v znanem okolju, ob prijetnejših temperaturah in s štirimi pripravljalnimi tekmami za dokončno piljenje forme.
“Poznamo razmere, na igriščih v Beleku se dobro počutimo. Vsako leto je vse skupaj na višjem nivoju, domačini so nam pripravljeni pomagati na vsakem koraku, tako da se veselimo dogajanju v naslednjih dneh. Tekme proti zahtevnim nasprotnikom bodo dobrodošle, da pridobimo nove tekmovalne izkušnje in primerjamo našo pripravljenost na višjem rangu hitrosti, agresivnosti. Zadev smo se lotili dobro, a tudi v prihodnje ne smemo pozabiti na pomen pristopa. Vsakemu se bomo postavili po robu z enako miselnostjo, a z drugačnimi strategijami. Zadnja preizkušnja proti Domžalam je bila zelo koristna, pomenila je prehod v to tekmovalno fazo, ko moraš igrati v višjem ritmu in biti v vseh pogledih na pravem nivoju. Zato smo tudi izkoristili priložnost za daljši igralni čas in razdelili več minut.“

Na osrednji del priprav brez kadrovskih sprememb, po dogovoru prestop + posoja tudi z Mlakarjem, ki je vmes postal član elitne druščine v Premier League, a ostaja do konca maja v vijol’čnem režimu.
“Veseli smo zanj, ta prestop je nova, velika promocija NK Maribor in slovenske lige. Ko je uredil vse zadeve v Angliji in se vrnil nazaj, se je vrnil tudi v naš režim. Jan je naš član in tako se obnaša. Z njim sem se že pogovoril, zelo dobro ga poznam in ni bojazni, da bi prestop vplival na njegovo nadaljnje razmišljanje. Osredotočen je na NK Maribor, do junija bomo skupaj ustvarjali našo zgodbo. Verjamem, da uspešno.”

Vse novice iz vijol’čega tabora v Beleku v naslednjih dneh na vseh kanalih NK Maribor.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15