Članek
Prvi turški test z več pozitivnimi spoznanji in kot nadgradnja dosedanjega dela
TAKO SE IGRAJO TAKŠNE TEKME
Foto: Grega Wernig
Led je prebit. Za nami je po dveh spektaklih Lige prvakov še test proti Spartaku iz Moskve v Turčiji, ki se je končal z enakim rezultatom. Najpomembnejša pa je ugotovitev, da je prinesel številna pozitivna spoznanja in nadgradnjo dosedanjega dela.

Pogled s klopi na prvih 90’ v Beleku?
“Odigrali smo res zelo dobro tekmo. Ker smo se soočili z nasprotnikom, proti kateremu se moraš tako postaviti po robu, kot smo se mi. Z organizirano, moštveno, čvrsto, pametno igro. Težave smo imeli samo na začetku tekme, dokler nismo ujeli te njihove agresivnosti. Ko smo videli, kakšen je kriterij dopuščanja startov, smo se dobro odzvali, hitro izenačili in bili do konca dvoboja s pravo miselnostjo.”

Tretjič s Spartakom in tretjič 1:1.
“Ne gre za naključje. NK Maribor je imel kar dobre rezultate že v preteklih dvobojih proti moštvom iz Rusije. Glede na to, s kakšnimi sredstvi razpolagajo tekmeci in kakšen je njihov ugled, pa je uspeh še večji.”

Vrnil se je Milec
“To je še ena izmed pozitivnih novic. Imel je veliko željo, da bi igral, tudi moštvo ga čaka, da se pridruži v polnem obsegu. Upam, da bo tudi nadaljevanje potekalo, kot je v zadnjem času. Da bo treniral brez zapletov, nabiral minute skozi prihodnje pripravljalne tekme in čimprej dosegel nivo želene pripravljenosti, saj je igralec, ki nam veliko pomeni.”

Vijol’čni načrt po prvem testu?
“Dan po tekmi bo namenjen regeneraciji za fante, ki so igrali proti Spartaku. Bilo je veliko dvobojev, z visoko intenzivnostjo. Za tiste, ki so dobili manj priložnosti ali sploh ne, se bomo skušali dogovoriti še za kakšno dodatno tekmo v predvidenem program. Moštvo, ki je igralo proti Spartaku, mora zaceliti rane, saj bo podobno intenzivno tudi proti Crveni zvezdi.”

In še trenerjeva predstavitev trenutnega zdravstvenega kartona?
“Milec se je torej vrnil, tudi Vrhovec je zdrav in je že z nami. Trening je uspešno prestal tudi Mešanović, a smo ocenili, da bi bilo tveganje z nastopom preveliko. Lahko bi se zapletlo, če bi dobil udarec. Bajde ima težave s hrbtom in bo manjkal še kakšen dan, prav tako Grajfoner zaradi poškodovanega gležnja.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15