Članek
Martin Milec dočakal trenutke napovedane vrnitve na prvi tekmi v Beleku
UPAL SEM, DA SE NIKDAR NE BI KONČALA
"Hvala vsem, ki so mi stali ob strani in mi pomagali na tej poti do vrnitve"
Foto: Grega Wernig
Minilo je 198 dni. Martin Milec je bil po lanskem 22. juliju le opazovalec dogodkov s strani, a ni obupal. Z dovolj vztrajnosti in potrpežljivosti je prestal dolgotrajno okrevanja ter se proti Spartaku vrnil na igrišče. Dobrodošel nazaj.

“Končno, res je minilo precej časa. Preveč. Noge so težke, kar je razumljivo po tako dolgem premoru in v tej fazi priprav, a je najbolj pomembno, da sem nazaj,” se je razveselil, da so se uresničile napovedi o vrnitvi v turškem delu priprav.

Med dvoboji ne glede na dolgo odsotnost ni bilo preračunljivosti.
“Ko sem gledal s klopi, se je šlo na nož, odločno v vsaki akciji. Strahu, da se ne bi spet kaj zgodilo, ni bilo. Vem že od prej, da nič ne pomaga, če greš s pomisleki ali polovično. V vsak dvoboj sem šel na puno, da vidim, kje sem trenutno. Kar je bilo, je pozabljeno. Noga je okej, zdaj le pozitivno naprej. Še naprej delam po programu, ki sem ga dobil, da ne bi prišlo do kakšnih nepotrebnih zapletov in verjamem, da bo tudi nadaljevanje priprav tako uspešno.”

Dosedanji potek kaže, da gre skupna zgodba v dobro smer. Prvih 90’ v Beleku proti klubu, ki zaseda 4. mesto v ruskem prvenstvu in je denimo samo za novega branilca Ayrtona Lucasa pred tedni odštel 7 milijonov EUR odškodnine, je prineslo novo potrditev.
“Res smo dobro odigrali, škoda še tiste zapravljene priložnosti Hotića in lahko bi tudi zmagali. Pravi test, tekma kot za evropske pokale. Dobro delamo in to se odraža na igrišču. Meni je še nekoliko težje, ker se po dolgem času vračam, a ne želim zaostajati za soigralci in delam vse, da pridem do pravega ritma.”

Vračanje tekmovalnih občutkov se je začelo z odmerjeno minutažo, sledi povečevanje.
“Po tako dolgem premoru sem si želel, da se tekma nikdar ne bi končala. Idealno je bilo, da najprej odigram 20 minut, to je bil glavni cilj. K sreči nisem naredil nobene večje napake. Hvala vsem, ki so mi stali ob strani in mi pomagali na tej poti do vrnitve. Res sem vesel in le še dodatno motiviran za naslednje dni, tedne, mesece.”
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15