Članek
Test št. 2 v Beleku trajal le 45 minut
MARIBOR - BORAC BANJA LUKA 4:0
Foto: Grega Wernig
7.2.2019 Belek, Susesi. Sodnik: Vladislav Bezborodov. Pomočnika: Valeriy Danchenko in Alexey Vorontsov (vsi Rusija).

NK MARIBOR: Cotman, Milec, Rajčević, Uskoković, Kolmanič, Vrhovec, Pihler, Vršič, Žugelj, Mešanović, Tavares. Klop: Irgolič, Klinar, Šme, Dervišević, Maher, Grajfoner, Kramarič, Felipe Santos, Mulahusejnović, Matko, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič.

FK BORAC (BANJA LUKA): Damjanović, Siniša Dujaković, Kujundžić, Batar, Arsić, Popović, Burazov, Zarić, Žeravica, Stefan Dujaković, Jakupović. Klop: Savatović, Turanjanin, Bosnić, Vujmilović, Pajčin. Trener: Darko Vojvodić.

Strelci: 1:0 Uskoković (13), 2:0 Mešanović (17), 3:0 Tavares (27), 4:0 Tavares (43)

Naslednja preizkušnja v Beleku, tokrat proti vodilni ekipi druge lige Bosne in Hercegovine. Kot dodatna tekma v prvotno predvidenem programu. Za več minut igralcem, ki so dobili manj priložnosti proti Spartaku, a tudi za dragocene, koristne izkušnje najmlajših udeležencev priprav. Začenjamo ob 15:30 (po turškem času ob 17:30).

Potek tekme
5' prva priložnost pred vrati Borca, za Mešanovića, ki pa mu je blokiral udarec Dujaković
9' prosti strel iz obetavne situacije, z 18m, k žogi Vršič, zadel je obrambni blok

1:0 USKOKOVIĆ (13)
Akcija za vodstvo se je začela s prodorom Kolmaniča, ki je bil pred kazenskim prostorom ustavljen s prekrškom. Prosti strel je izvajal Vršič, po odličnem predložku pa je Uskoković z glavo preusmeril žogo v mrežo.

2:0 MEŠANOVIĆ (17)
Evrogol za hitro povišanje vodstva. Po naj akciji doslej, Mešanović na levo stran s pravočasno podajo za Kolmaniča, ki se je s preigravanjem otresel spremstva, podal Mešanovića, potem pa zaključek v njegovem slogu. Neubranljivo, z 20m.

3:0 TAVARES (27)
Žoga tretjič v mreži Borca po pritisku na obrambno vrsto: Vrhovec s požrtvovalnostjo do asistence, preprečil je izbijanje s posredovanjem in poskrbel za podajo do Tavaresa. Kapetan pa golgeterski zaključek, mimo vratarja in 3:0.

4:0 TAVARES (43)
Med nizanjem akcij še četrti gol: Vršič z novo asistenco, po predložku v kazenski prostor Tavares natančno z glavo.

KONEC PRVEGA POLČASA

Žal pa je s tem tudi konec tekme. Tekmeci po visokem zaostanku niso želeli nadaljevati z igro. Čeprav ni igral nihče iz prvih 11 proti Spartaku in smo imeli po dogovoru predvideni 2 enajsterici za današnji dvoboj, so se s klopi Borca po vmesnem pritoževanju odločili za odhod z igrišča. Enajsterica Irgolič, Klinar, Šme, Dervišević, Maher, Grajfoner, Kramarič, Felipe Santos, Mulahusejnović, Matko, Sunny Omoregie tako, žal, ni dobila priložnosti za igro...19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15