Članek
S trenerjem se še nismo po tekmi pogovarjali o oceni enega polčasa...
ŽAL SO V ŽIVLJENJU TUDI PRESENEČENJA
Žan Kolmanič, 3. marec 2000
Foto: Grega Wernig
Redko se dogaja, a se zgodi. S trenerjem se še nismo po tekmi pogovarjali o oceni enega polčasa.

“Žal. Ker so fantje odigrali odličen polčas, zelo zavzeto. Lotili so se zadeve, kot se morajo, potem pa je prišlo do te neprijetne situacije, ki je privedla do pomanjkanja minut. Šli smo trenirat in se morali prilagoditi. Tako pač je, v življenju se pač kdaj dogajajo tudi presenečenja,” je dejal Darko Milanič po redko videni odločitvi strokovnega vodstva banjaluškega Borca, ki je po 45. minutah odpeljalo moštvo z igrišča in ni želelo nadaljevati tekme.

Testa št. 2 ni začel nihče iz prve enajsterice proti Spartaku, v kadru za 1. in 2. polčas smo po napovedih imeli vseh 5 mladincev. Gostje so dobili zapisnik uro pred začetkom, brez besed šli na ogrevanje, začeli tekmo, potem pa so se ob visokem zaostanku bolj kot z igro začeli ukvarjati z drugimi zadevami. In odšli s terena nazaj v hotel.
“Zgodilo se je, kar se je. Preverili bomo, če bodo še kakšne možnosti, da bi izpeljali nadomestno tekmo za popolno uresničitev načrta. Odvisno od tega, kako bo z zdravjem, če ne bo poškodb, se morda v prihodnjih dneh dogovorimo še za kakšno preizkušnjo.”

Namesto štirih smo doslej v Beleku odigrali 3 polčase. Nadaljujemo v petek, proti srbskemu prvaku.
“Namen dodatne tekme je bil, da ob vračanju v tekmovalni ritem igralcev, ki so manj igrali, dobijo koristne minute mladinci. Kolmanič in Žugelj v prvem, Maher, Grajfoner ter Matko v drugem polčasu. Ne glede na nenavaden razplet je treba omeniti, da so fantje iz začetne enajsterice odigrali zelo dober prvi polčas. To je nadaljevanje naše poti in takšno zavzeto podobo s pristopom na najvišjem nivoju želim videti tudi v petek proti Crveni zvezdi.”

Razumemo čustveno intenzivnost po dolgih dnevih priprav, posledično tudi takšne odzive. Pri Borcu so presodili tako, odločitve niso želeli spremeniti in tekma je bila končana. Za zaključek te teme samo še vijol'čnih 11 proti Spartaku: Pirić, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Cretu, Hotić, Kramarič, Mlakar, Zahović.

Proti Borcu pa: Cotman, Milec, Rajčević, Uskoković, Kolmanič, Vrhovec, Pihler, Vršič, Žugelj, Mešanović, Tavares. In postava za 2. polčas je bila: Irgolič, Klinar, Šme, Dervišević, Maher, Grajfoner, Kramarič, Felipe Santos, Mulahusejnović, Matko, Sunny Omoregie.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15