Članek
Športni direktor o novi dimenziji moštva in štirih podpisih pogodb: 3x podaljšanje, 1x naložba za prihodnost
ČAKAJO NAS VELIKE STVARI
“Naša hrbtenica je v zelo dobrem, zdravem, ambicioznem stanju in ostaja med nami"
Foto: Grega Wernig
Prehajamo v drugo polovico priprav v Turčiji. Doslej oddelano je na visokem nivoju, smer je prava. Športni direktor Zlatko Zahovič, ki je bil z moštvom v prvem tednu, je po predvidenem načrtu zaradi drugih obveznosti zapustil vijol’čno turško bazo. S kakšnimi občutki odhaja iz Beleka?

“Fenomenalnimi. Ekipa ima eno novo dimenzijo, dosedanje tekme, predvsem obe, na katerih smo igrali proti vrhunskima tekmecema iz Lige prvakov, so pokazale, kakšna mora biti naša pot. Fantje to upoštevajo in odhajam s spoznanji, ki me navdajajo z optimizmom. Kot klub, ki ni v tem rangu po financah, smo bili na igrišču popolnoma konkurenčni s Spartakom in Crveno zvezdo. Tekmi bi se lahko obrnili tudi v našo smer, ampak pomembno je spoznanje, ko fantje tako oddelajo tekmo, fizično in kvalitetno, da lahko spremljaš prikazano z odprtimi usti. Tudi tisti, ki so gledali obe tekmi in so že na tem nivoju, nam priznavajo, da je Maribor res vrhunska ekipa.”

Handanović, Šuler in Rajčević do 2020, s pogodbo tudi Grajfoner

Ne le spodbudne zadeve s tekem in treningov, predstavimo lahko tudi kadrovske novosti. V vijol’čni bazi v Beleku so bili opravljeni tudi podpisi pogodb.
“Naša hrbtenica je v zelo dobrem, zdravem, ambicioznem stanju in ostaja med nami. Z zadovoljstvom lahko povem, da so Handanović, Šuler in Rajčević pripravljeni prenašati kulturo kluba na mlajše igralce, na vse okrog sebe z nezmanjšano ambicijo tudi v prihodnje. Vsi trije so podaljšali pogodbe za še po eno sezono, kar nas izjemno veseli. Hrbtenica je osnova vsakega zdravega telesa in oni so hrbtenica NK Maribor.”

Vsi trije so v vijoličastem skupaj odigrali 781 tekem in so z novo zvestobo potrdili nove motive.
“To pomeni neizmerno zaupanje. Med igralci in klubom, med igralci in navijači. Povezava je zelo zdrava in verjamem, da nas skupaj čakajo novi prijetni trenutki.”

Ob treh z neprecenljivimi izkušnjami tudi naložba za prihodnost: 19-letni Lovro Grajfoner kot eden izmed petih nadarjenih mladincev na pripravah, je podpisal prvo profesionalno pogodbo z NK Maribor (do leta 2022).
“Lovro je naš Gattuso, fant, ki je pokazal, da ima vrhunsko kvaliteto in profesionalnost. Takšnih talentov ne želimo izgubiti. Želim mu vso srečo v nadaljnjem razvoju. Je na dobri poti s svojim delom, a v profesionalizmu potrebuješ tudi nekaj sreče. Upam, da jo bo imel.”

Manj kot 2 tedna sta do prve uradne tekme. Čas, ko poglede že lahko usmerjamo k pomladi.
“Ni razloga, da nam misli ne bi že uhajale k otvoritvi spomladanskega dela prvenstva in nadaljevanju sezone. To je tekmovanje, od katerega živimo. Sledi ena druga realnost, na katero se bo treba prilagoditi. Ampak ta fokus, ki ga imajo fantje, ta pot, ki so jo trenutno ubrali, je zelo pomembna. Nas zanima evropski Maribor, ki se mora v naših okoliščinah prilagoditi na drugo hitrost, ampak ob tem, kar imamo mi, to evropsko miselnost, je lažje dati prestavo ali dve nižje kot višje.”

Do petka še postavljamo temelje v Turčiji, potem pa finiš priprav in nestrpno pričakovano tekmovalno leto 2019.
“Ta dva testa sta bila zelo pomembna za preverjanje trenutnega stanja, zdaj počasi že sledi sledi usmeritev k prvi tekmi proti Muri, ki bo vse prej kot lahka. Izkoristili bomo tukajšnje pogoje na najboljši način, potem pa v domačem okolju opravili še zaključni del priprav. Pomlad in nasploh leto 2019 pričakujem z optimizmom, obetamo si lahko velike stvari, navijači so lahko brezskrbni. Upamo na njihovo podporo, s tisto pravo vijol’čno energijo od prve tekme naprej. Verjamem, da se obetajo velike stvari in so pred nami novi veliki športni uspehi.”
6.krog LESTVICA
STRELCI
Aluminij
14
Olimpija
13
DNŠ Mura
11
Celje
9
Tabor Sežana
9
Maribor
6
Triglav
6
Bravo
5
Rudar
3
Domžale
2