Članek
Handanović, Šuler, Rajčević & Grajfoner o najlažji odločitvi
PONOS, ZAUPANJE, NOVI MOTIVI
Izkušnje in mladost: skupaj naprej
Foto: Grega Wernig
Avtogrami zvestobe v vijol’čni turški bazi. Moštvo je sredi priprav dobilo dodatno spodbudo v obliki štirih podpisov pogodb: Jasmin Handanović, Marko Šuler in Aleksander Rajčević so skupaj vijol’čni dres oblekli 781-krat. In ga bodo oblačili tudi v prihodnje. 19-letni Lovro Grajfoner pa med četrto sezono v naši nogometni šoli in po priključitvi moštvu na zimskih pripravah začenja novo zgodbo, s profesionalno pogodbo.

Handanović:
“Ko smo vsi skupaj vložili toliko truda, preživeli toliko prijetnih trenutkov, sem zelo vesel, da se zaupanje športnega direktorja, trenerja, vseh v klubu izraža na takšen način. Z dosedanjim potekom moje zgodbe v Mariboru sem bil zadovoljen in sem glede prihodnosti rekel, da se prepustim toku. Če me bodo v klubu potrebovali, bom na voljo, saj se zavedam, da letom ne moreš ubežati. Moja obveza je bila, da vzdržujem telo v dobrem stanju. S predanostjo delu, spoznavanjem samega sebe in z ustrezno prehrano ter ob fizični ter tudi psihološki pripravi ni nobenih težav pri nadaljevanju kariere. Vesel sem nove pogodbe in gremo skupaj naprej. Najprej, da spomladi vrnemo naslove v Maribor in potem se že veselim poletja.”

Šuler: “Ko ti ljudje, ki jim zaupaš in ki ti nekaj pomenijo, pokažejo takšno zaupanje ter željo, da nadaljujemo skupaj, potem odločitev ni težka. Čeprav je bil načrt nekoliko drugačen, ni bilo kančka dvoma o dogovoru. Res sem razmišljal o tem, da je morda čas za zaključek kariere, a je prišlo do spremembe. Ko dobiš potrditev na takšen način, s takšnimi pričakovanji, ni razloga, da ne bi spremenil mnenja. Ob predlogu za podaljšanje pogodbe je bilo hitro vse urejeno, oboji gremo naprej z istim ciljem.”

Rajčević: “Takoj smo našli skupen jezik, nov dogovor mi je v veliko čast. Kot pri vseh dosedanjih sem brez pomislekov sprejel tudi to ponudbo, saj je obojestransko zaupanje prisotno ves čas. Nikdar ne bom pozabil, da mi je klub stal ob strani v najtežjih trenutkih, ko sem bil poškodovan in moja obveza je, da se oddolžim. Vedno najdemo nove motive, smo na dobri poti, da vrnemo naslov. Dobro vemo, da se trofej nikdar ne moreš naveličati, velika želja pa je povezana z naslednjimi kvalifikacijami. Vsako leto smo konkurenčni v Evropi in to mi ostaja kot velika želja, da v novi sezoni znova skušamo priti do sanjskega scenarija, skupinskega dela evropskega tekmovanja.”

Grajfoner: “Zahvala vsem v klubu za izkazano zaupanje in ponujeno priložnost. Super je, da lahko nadaljujem razvojno pot v najboljšem klubu v Sloveniji. To je nagrada za trdo delo, dosedanji trud. Po prihodu iz Rudarja v Maribor sem naredil korak naprej pri kadetih in mladincih, zdaj pomenijo priprave s člani novo izkušnjo. V določenih trenutkih je lažje, v določenih težje. Igra je hitrejša, dvoboji so zahtevnejši, a je seveda vse na višjem nivoju. Predvsem pa je nam mlajšim veliko olajšalo privajanje, da so nas starejši soigralci lepo sprejeli in nam pomagajo z nasveti.”

Handanović, Šuler in Rajčević so podaljšali pogodbe do poletja 2020, Grajfoner pa kot obetavni mladinec do 2022.
31.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
59
Celje
58
Maribor
55
Aluminij
48
DNŠ Mura
47
Bravo
41
Tabor Sežana
34
Domžale
33
Triglav
31
Rudar
10