Članek
Trenerjeva ocena projekta Belek 2019
NAŠLI FORMO, SKRBIJO LE POŠKODBE
"Videl sem pravi odnos, domov se vračamo s pozitivnimi temelji"
Foto: Grega Wernig
Nasvidenje Belek, nazaj v Maribor. Konec priprav v tradicionalni turški bazi, vračamo se domov. S postavljenimi temelji za uspešno pomlad in številnimi pozitivnimi spoznanji. Z namenom smo izbrali tekmece visokega ranga, tako da rezultati niso bili merilo uspešnosti izvedbe. Skrbijo le poškodbe. Celotna ocena priprav v pogovoru s trenerjem.

O zadnjem testu proti Kairatu…
“Rezultat je pokvaril vtis in vplival na razpoloženje. Če bi bil pozitiven, bi fantom čestital za zelo odgovorno, borbeno, dobro odigrano tekmo. Nasprotnik je bil izredno intenziven in z menjavami ob polčasu ohranil to dinamiko napadanja skozi vseh 90 minut, a smo se dobro znašli. Naš namen je bil, da razdelimo minute kot na prvenstveni tekmi, le s tremi menjavami. Tekaški del smo dobro opravili, imeli ustrezno dinamiko, prišli do priložnosti, vendar se takšne napake tik pred koncem tekme ne smejo dogajati. Tukaj bomo morali biti bolj enostavni pri rešitvah. Če se to ne bi zgodilo, kar sem prepričan, da se v prihodnje več ne bo, bi bila končna podoba boljša.”

O analizi priprav...
“Dejansko smo opravili vse, kar smo načrtovali. Fantje vedo, kaj hočejo in so pripravljeni na začetek prvenstva. Videl sem veliko dobrega. Prepričan sem, da smo na najboljši način izkoristili vse možnosti, ki smo jih imeli. Velika večina fantov je dobila igralne minute, našla formo. Razen tiste tekme proti Dinamu, ki nam ne more biti všeč, smo preostale odigrali v visokem ritmu, s pravo evropsko podobo, kar smo zahtevali. Manjkali so zadetki, to je res, na zadnjih treh tekmah smo jih pogrešali. Učinkovitost bomo izboljšali, temno liso pa meče spoznanje, da imamo nekaj poškodovanih igralcev.”

O seznamu poškodovanih…
Viler: šlo je bolj za ‘šparanje’, da ne bi prišlo do morebitnih večjih težav. Bil je v zelo dobri formi in nismo želeli tvegati. Tri dni je počival, bo pa zagotovo z nami v delovnem ritmu od ponedeljka.
Mlakar: prisotne so težave s kolenom, ki trajajo zdaj že skoraj 2 tedna. Ni hudo, a še ne more trenirati s polno obremenitvijo.
Bajde: zaradi bolečin v hrbtu je dejansko izgubil celotne priprave v Turčiji in je z razlogom odšel na terapije v Čatež. Čakamo na potrditev, ali se lahko pridruži v naslednjem tednu.
Šme: vrača se po dolgem premoru, prišlo je do vnetja operiranega kolena po intenzivnem ritmu, a bo hitro okej.
Potem je tukaj nekaj manjših zadev, Mulahusejnović je dobil močan udarec na treningu predzadnji dan.
Razlog za skrb pred odhodom pa prinaša spoznanje, da sta zaradi pretirane ostrine Kairata Hotić in Kramarič odšepala z igrišča. Čakamo na informacije o resnosti poškodb.”

In še o tem, koliko je trener bližje odločitvi o delitvi dresov za enajsterico na otvoritvi sezone…
“Niti bližje, niti dlje. Glede na teden, 2 ali 6 nazaj se izhodišča niso spremenila. Zakaj? Ker se bomo pri sestavi moštva odločali, kdo bo najbolj primeren za posamezno tekmo. Zahtevam od vseh, da so maksimalno pripravljeni, potem pa se bom odločal, kdo bo igral in s kakšno postavitvijo bomo nastopili. Vse s ciljem, da bi zadržali visok tekmovalni nivo. Konkurenca je velika, fantje morajo biti pripravljeni, da izkoristijo priložnost v vsakem trenutku. Med temi tekmami in na treningih se je videl pravi odnos, mimika obraza je dobra, govorica telesa je pokazala, da se borijo za mesta v ekipi z veliko željo. Domov se vračamo s pozitivnimi temelji.”

Po petkovem popoldanskem letu iz Antalyje v Maribor prost vikend za osvežitev po aktivnostih v turški bazi. Od ponedeljka pa v Ljudskem vrtu v novo in zaključno poglavje z novo energijo.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16