Članek
Mitja Viler zaključil priprave v Turčiji s poškodbo, a z optimističnimi napovedmi
OD PONEDELJKA NAZAJ V STARI RITEM
Foto: Grega Wernig
Vrnitev domov, turška vijol’čna misija končana. Trener je najpomembnejše ugotovitve izpostavil s pozitivnim predznakom, dobre občutke je ob pogovoru na letalu predstavil tudi Mitja Viler, ki kot redni gost hotela Susesi lahko naredi primerjavo osrednjih delov priprav v zadnjih osmih letih.

“Morda smo tokrat zaradi poznejšega prihoda imeli v drugem tednu manj intenzivnosti kot v prejšnjih letih, ker je bližje začetek prvenstva. Drugače pa klasika. Izkoristili smo pogoje v znanem okolju, dobro trenirali, imeli zahtevne preizkušnje proti tekmecem različnih slogov igre in namen, predviden v tem obdobju, je dosežen,” pravi naš prvi izbor ob levi stranski črti, ki je hitro ujel formo, potem pa zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice v zadnji minuti treninga moral izpustiti zaključni del.

“Splet okoliščin, prevelika želja. Ko je trener rekel, da že lahko zaključimo, sem se odločil, da bom izkoristil še en udarec pri zaključkih. En udarec preveč, začutil sem bolečino. Pričakujemo, da se bo zdaj s premorom, ki sem ga dobil in ga imamo vsi skupaj po vrnitvi iz Turčije, stanje umirilo. Upam, da bom v ponedeljek prestal test in se znova priključil soigralcem. Prav je, da bi zgodba šla v drugo smer. Če je prevelika želja privedla do poškodbe, naj bo zdaj prisotna velika pomoč sreče pri hitri vnitvi.”

4 tekme in pol, 405 minut igre. Kaj so pokazale preizkušnje ob turški obali?
“V prvem tednu smo se pomerili z bolj zvenečima nasprotnikoma, v drugem z neugodnima in morda nam je v določenih trenutkih popustila zbranost, da bi dosegli boljše rezultate. Golov je bilo manj, a so bile številne zadeve dobre. Na tem bomo gradili za naprej. Ni rečeno, če na pripravah vse premagaš, da bo tako tudi v prvenstvu. Ali obratno. Dogovorili smo se, da imamo čez vikend odklop od nogometa za počitek, razbistritev misli pred nadaljevanjem aktivnosti. Turčijo smo pozabili že med potjo domov. V ponedeljek pa nazaj v Ljudski vrt, s popolnim fokusom na Muro.”

Prvi nasprotniki v 2019 so se pripravljali nedaleč stran, tako da smo jih lahko spremljali tudi v živo.
“Nekaj sem prebral, nekaj slišal od trenerjev. O tem, da so dobro organizirani, ni dvoma. V letošnjem prvenstvu so nam vzeli že 4 točke, to je že sam po sebi velik motiv za nas. Vemo, da je edina pot, da gremo agresivno v tekmo in pokažemo našo pravo podobo.”

Le še en teden je do spomladanske premiere, skupaj 17 tekem do razpleta boja za naslov prvaka. Izhodišče je dobro, a še zdaleč ne zagotavlja brezskrbnosti.
“Tudi če bi meli 20 točk prednosti, ne bi mogli biti sproščeni. Prva tekma je vedno zelo pomembna, saj ima dodaten psihološki pomen. Da se izognemo morebitni negotovosti v nadaljevanju. Dolgo ni bilo tekme v Ljudskem vrtu, navijači nas spet želijo videti na igrišču, ko se igra za točke. Ljudje so lačni tekem in se že veselim otvoritve sezone. Ne bom rekel, da je spektakel zagotovljen, a bodo tribune na dvoboju z Muro dovolj polne, da bomo imeli odlično podporo.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16