Članek
Prvi trening po vrnitvi iz Turčije z novo energijo in novimi motivi za ustrezno pripravo
SKUPAJ IN ŠE VSAK ZASE
Dino Hotić odšepal iz Turčije, a se vrnil brez resnejših posledic
Foto: Grega Wernig
Spet doma. In spet v delovnem ritmu. Po vrnitvi iz Turčije prost vikend, s ponedeljkom pa se začenja novo poglavje. V kakšnem stanju je moštvo ob ponovnem zboru, kdo je/ni oddelal, kar je bilo v načrtu za prvi dan v novem tednu?

Mlakar in Bajde še ne trenirata, nekaj časa še ju ne bo z nami. Viler je prestal test, opravil aktivnosti po individualnem programu in njegovo stanje je okej. Med treningom se je poškodoval Vrhovec in moral predčasno z igrišča, videli bomo, kakšne bodo informacije po pregledu. Ob vrnitvi iz Turčije je skrbelo stanje Hotića in Kramariča, tako močni prejeti udarci, razumljivo, pustijo posledice, a sta oba trenirala in ne bi smelo biti zapletov. Znova sta zraven tudi Šme in Mulahusejnović, tako da gremo naprej po predvidenem načrtu,” je pojasnil trener po vračanju občutkov v vijol’čnem domu.

Še 5 dni. Zaključni del priprav bo potekal ob (za drugo polovico februarja) več kot prijetnih vremenskih razmerah in z jasnim skupnim vodilom.
“Pogoji so za ta letni čas odlični. Namen je, da se v miru lotimo zadnjih obveznosti in da vsak zase naredi vse za optimalno pripravljenost v soboto. 6 tednov priprav je za nami, začel se je 7. Zato je še posebej pomembna odlična psihološka priprava, smernice imamo postavljene. V tekmo moramo z enako mero motivacije kot nasprotnik, ki ima kvaliteto, svoj način, kako priti do uspeha. Zato bo zelo pomembna ta naša izjemna želja, da se pokažemo v tako dobri podobi kot smo zaključili sezono. Odločiti mora naša izjemna želja, da osvojimo naslov. To mora biti v ospredju, ob želji, da skupaj z navijači, ki so v letu praznovanju obletnice obstoja, gremo skupaj, z neizmerno energijo v to novo zgodbo, verjamemo uspešnega 2019,” poudarja Darko Milanič.

Maribor – Mura. Ljudski vrt, sobota, 17:00.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16