Članek
Martin Kramarič med odštevanjem do spomladanske premiere
KOMAJ ČAKAMO, DA GRE ZARES
“Motiv je velik, tudi zaradi jesenskih slabših izkušenj proti Muri"
Foto: Grega Wernig
Domov v natikačih, toda doma takoj nazaj v “kopačke”. Po uspešno oddelanih pripravah brez vmesnih zapletov je Martin Kramarič odšepal na letalo iz Turčije, brez možnosti, da bi se obul, vendar ne potrebuje premora in lahko nadaljuje z aktivnostmi.

“Res je, drugače ni šlo. Med tekmo proti Kairatu sem začutil bolečine po enem izmed dvobojev, moral izpustiti petkov trening in se odpraviti na pot v natikačih, a je zdaj že vse okej. Po prostem vikendu sem stisnil zobe na obeh prvih treningih in ostajam v delovnem ritmu. Menim, da sem dobro oddelal priprave, tudi počutim se dobro in k sreči ni hujših posledic zadnjega testa v Turčiji,” se 21-letni krilni napadalec ne ustavlja pri nizanju treningov med postavljanjem temeljev za uspešno pomlad.

“Zimske priprave so najdaljše, vedno komaj čakaš, da se po šestih, sedmih tednih začne zares. Za nami je pestro obdobje, z veliko obremenitvami, a brez tega ne gre. Smo že vajeni ritma in verjamem, da smo dobro izkoristili pogoje za delo. Na zadnjih tekmah v Turčiji se nam je zgodilo nekaj napak, ki si jih ne bi smeli privoščiti, a jih bomo odpravili.”

Odštevanje se izteka, spomladanski del odpiramo s tekmo dodatnega navdiha in z več razlogi za dober start.
“Motiv je velik, zaradi nestrpnega pričakovanja tekme in tudi zaradi naših jesenskih slabših izkušenj proti nogometašem Mure, ki sodijo med naše dolžnike. Moštvi se dobro poznata, neznank ni. Tudi na pripravah nismo bili daleč, na obeh straneh so si trenerji ogledali pripravljalne tekme. Vemo, da lahko pričakujemo organizirano branjenje nasprotnika, ki bo iskal svoje priložnosti v protinapadih, toda verjamem, da bo prišla do izraza naša kvaliteta.”

Prva tekma v 2019 pomeni tudi začetek novega poglavja. Pri Martinu ni skrivnost, kaj je izpostavil na seznamu želja.
“Med jesenskim delom me je ustavila poškodba, zato si najprej želim zdravja. Rad bi se izognil poškodbam in čim več igral, skupna želja pa je, da zmagujemo, osvajamo točke ter se v maju veselimo. Prednost po jesenskem delu je lepa, a lahko tudi hitro skopni. Lanska izkušnja je bila neprijetna in več kot poučna. Zato ne bomo gledali na lestvico, ampak se pripravljali na vsako tekmo posebej. Zavedamo se, kakšna konkurenca je za mesta v ekipi, zato bo vsak trening pomemben v boju za začetno enajsterico ter minute na igrišču, tako da ni dvoma, da bomo od prvega do zadnjega trenutka na visokem nivoju.”

Maribor - Mura. Ljudski vrt, sobota, 17:00.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16