Članek
Trenerjev napovednik premiere in projekta pomlad 2019
VEČ RAZLOGOV ZA ZADOVOLJSTVO IN OPTIMIZEM
"Morali bomo biti raznovrstni, da bomo po končani tekmi zadovoljni"
Foto: Grega Wernig
7 tednov priprav, dolgih, a dobro izkoriščenih. Temelji za vijol’čno 2019 so postavljeni, prvi test trenutnega stanja v soboto. Na nestrpno pričakovani premieri v Ljudskem vrtu.

“Najpomembnejše je spoznanje, da sem pri igralcih videl skozi celotno obdobje resnost, ki je potrebna, neizmerno željo, da bi sebi, našim navijačem, Violam, klubu prinesli naslov. Tekme, katere smo igrali, so bile na zelo visokem nivoju. Nasprotniki so bili kvalitetni in našli smo, kar smo iskali. Rezultati v finišu priprav niso bili pozitivni, vendar je bilo kar nekaj zadev takšnih, da smo rekli, lahko smo zadovoljni in mirni. Tudi to, kar videvam zdaj med treningi, potrjuje, da gremo v pravo smer,” v napovedniku vijol’čne pomladi poudarja Darko Milanič.

Nadaljujemo, kjer smo ostali. Z dobrim izhodiščem na lestvici in tudi po kadrovski plati, saj je moštvo domala nespremenjeno v primerjavi z jesenskim delom.
“To veliko pomeni, zaradi kontinuitete našega režima dela. Fantje so seznanjeni z idejo, načinom igre. Bomo pa morali glede na situacijo nekaj spreminjati, odvisno od posamezne tekme. Že za prvo se je zgodilo, da Zahović ne more igrati zaradi kazni, Mlakar je poškodovan, Bajde še ni nared in avtomatično se nekaj spreminja. Je pa vsekakor dobro, da se poznamo, to je dragocena prednost.”

Znano je, kdo ne more, celotne enajsterice trener še ne želi razkriti. Kdo bo branil?
“Glede vratarskih zadev je tako: Pirić je dobival priložnost ob koncu jesenskega dela in jo izkoristil. Imamo odlične vratarje, ne samo njega in Handanovića, tudi Cotman je popolnoma pripravljen, tako da tukaj je trener lahko zelo miren. Pri izboru se bomo držali strategije kluba in bili na tej poti odločni ter vztrajni.”

In še zaključni pogled proti otvoritvi projekta pomlad 2019?
“Ne pripravljamo se le za prvo tekmo. Čaka nas dolga pomlad, v vsakem trenutku moramo biti pripravljeni presenetiti nasprotnika. 90 minut ni sestavljenih samo iz ene smeri, tudi nasprotnik bo skušal onemogočati naše orožje in morali bomo kdaj med tekmo poiskati drugačne rešitve. Ne želimo zmagovati na način, ki bi zahteval preveč tveganja. Morali bomo biti raznovrstni, da bomo po končani tekmi zadovoljni. Prve se bomo lotili resno, zagrabili na polno. Z željo, da zmagamo. Poznamo način igre nasprotnika, ob temeljiti pripravi bo treba za uresničitev cilja pokazati vse, kar znamo.”

Maribor – Mura. Ljudski vrt, sobota, 17:00.23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16