Članek
Kapetan o utripu slačilnice pred spektakularno otvoritvijo pomladi
JESEN NE ŠTEJE, LE SOBOTA
"Skupaj z navijači bomo naredili vse, da dobro začnemo"
Foto: Grega Wernig
Zaključni del priprav in zadnji napovednik. Besedo ima kapetan. Po dolgih pripravah je čas za vrnitev v Ljudski vrt in za tiste trenutke, ki jih imamo najraje.

“Uf, se že čuti posebna energija. To je tisti najlepši nogometni občutek, za to treniramo. Dovolj smo izkušeni, da smo vajeni različnih situacij. Predvsem pa vemo, kako pomembna je prva tekma. Vse, kar smo naredili v jesenskem delu, ali prednost na lestvici ne pomeni nič, če ne bomo v soboto oddelali svojega dela kot moramo. Skupaj z navijači bomo naredili vse, da dobro začnemo,” sporoča Marcos Tavares v finišu priprav pred nestrpno pričakovano spomladansko premiero.

Prvi gostje vijol’čne trdnjave v 2019 bodo nogometaši Mure, ob zdaj že zagotovljeni spektakularni podobi tribun.
“Vemo, kaj zmorejo tekmeci. Vemo, kako igrajo in skupaj s trenerjem smo se dobro pripravili. Razlogov za optimizem je dovolj, podatki o velikem številu prodanih vstopnic in vsem pozitivnem, kar se dogaja okoli tekme, pomenijo le še dodaten motiv. Mi pa imamo še enega več: zadnja tekma proti Muri se nam je ponesrečila, zato se želimo oddolžiti.”

Jeseni smo se ustavili pri št. 55. Po izjemni seriji golov sodi med kapetanove cilje za pomlad podobno nadaljevanje.
“Med pripravami smo bili manj učinkoviti, toda ni razloga za skrb. Nimamo težav s tem, da je zmanjkal kakšen zadetek, saj smo oddelali vse po načrtu. Treniramo vsak dan, da bomo uspešni, ko bo najbolj pomembno. Jeseni smo potrdili dobre igre z nadgradnjo v obliki golov in s takšnim motivom gremo naprej. V Turčiji nismo zabijali, kot bi si želeli, a ne dvomim, da bo steklo v prihodnjih tekmah. Že od sobote, od prve naprej.”

Maribor – Mura. Ljudski vrt, sobota, 17:00.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16