Članek
S trenerjem o remiju v odličnem ozračju, seriji poškodb in pogumnima 18-letnikoma
ENA TISTIH, KO VEČ NE GRE
Nino Žugelj, hrabro v debitantski nastop pri osemnajstih
Foto: Grega Wernig
“Najprej je treba izpostaviti ozračje na stadionu. Res super kulisa, prava evropska. Ob takšni energiji s tribun smo odigrali trdo tekmo, nasprotnik je bil zelo kompakten, z le redkimi prihodi v naš kazenski prostor. V 1. polčasu 1x pri prekinitvi, v 2. pri tem nesrečnem golu, drugače pa je tekma minila ob prevladi z naše strani proti nasprotniku, ki zna in stoji na igrišču zelo, zelo dobro. Zgodila se je ena tistih tekem, ko ti tekmec zapre poti in ti ne pusti, da zmagaš,” je v analizi spomladanske premiere pred 10.600 gledalci poudaril Darko Milanič.

“Poskušali smo na vse načine, raznovrstno. Videlo se je na začetku, da nam še manjkajo prvenstvene minute in smo potrebovali nekaj časa, da smo ujeli ritem. Kljub temu smo imeli priložnosti, predvsem ob udarcu Ivkovića v 1. polčasu, ko se je njihov vratar izredno odzval. Škoda, da takrat nismo povedli. V 2. polčasu smo po zaostanku spet imeli veliko pritiska proti njihovim vratom, si pa je bilo težko ustvariti več priložnosti. Na koncu točka v zelo lepi kulisi, ki nam ne prinaša tega, kar smo si želeli, vendar so fantje šli v tekmo zelo resno in tako kot morajo, kar bo dober temelj za nadaljevanje sezone.”

Manj spodbuden je pogled proti ambulanti, ki je po spletu nesrečnih okoliščin nepričakovano polna.
“Ta teden je bil glede poškodb neverjeten. Na začetku priprav smo govorili, da nam je velik cilj ohraniti jedro igralcev zdravih. Zdaj se je videlo, zakaj. Čeprav smo v preteklih dneh zelo zmanjšali intenzivnost, so nam po Mlakarju in Bajdetu odpadli Milec, Vrhovec ter Šuler, med tekmo še Viler. Počakati moramo na potrditve, kako dolgo bomo brez njih. Po drugi strani pa je treba omeniti, da sta Kolmanič in Žugelj kot mladinca odigrala zelo pozitivno tekmo.”

Oba 18-letnika sta ob veliki želji imela tudi pravo mero poguma.
“Kolmanič je dalj časa z nami. Ocena njegovega nastopa je pozitivna, reševal je v obrambi in pomagal v napadu. Pokazal je, da si upa igrati in se pogosto priključeval napadalnim akcijam. Te signale je dajal tudi skozi priprave, tako da si je zaslužil priložnost in jo bo dobil tudi v prihodnje. Žugelj kaže veliko nadarjenost, zato je zbiral minute že med pripravami in je tudi v prvem uradnem nastopu odločno vstopil v igro. Oba imata naše zaupanje in prostor za napredek.”

In še trenerjev komentar o novem vijol'čnem bojevniku: "Dosežek, vreden spoštovanja. Gre za priznanje naših zvestih navijačev, ki so nagradili njegovo srčnost in prepoznali, da je Saša za moštvo, navijače pripravljen narediti vse. Nagrada mu je v velik ponos in si zasluži čestitke."
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16