Članek
Saša Ivković o občutkih v vlogi novega Vijol’čnega bojevnika
NAJVEČJA NAGRADA V KARIERI
Ni veliko manjkalo, da bi v vlogi bojevnika zabil že 7. prvenstveni gol v letošnji sezoni…
Foto: Grega Wernig
2008 Lubomir Kubica. 2009 Dejan Mezga. 2010 Elvedin Džinić. Od 2011 do 2015 kar 5x zapored Marcos Tavares, 2016 Jasmin Handanović, 2017 znova Marcos Tavares, 2018 pa Saša Ivković. Kot novo ime na prestižnem seznamu in šesti zmagovalec v enajstem izboru Vijol'čnega bojevnika.

“Srečen sem in presenečen. To je največja nagrada, ki sem jo dobil v moji karieri. Ne morem opisati teh čudovitih občutkov. Predvsem ob spoznanju, ker so mi nagrado podelili navijači. To je posebno priznanje zame, ki bo na posebnem mestu in ga bom dolgo pomnil. Hvala vsem, ki so glasovali zame in lahko le obljubim, da se bom še naprej tako boril za klub ter navijače.”

Priznanje dobi dodatno težo ob spoznanju, ko pogledamo datum prihoda novega bojevnika v vijol’čni dom. 12.1.2018 smo potrdili prestop branilca iz srbskega prvoligaša Voždovca, ki je bil pred tem tudi član Partizana in Ashdoda.
“Priznam, da nisem pričakoval, da bi lahko že po enem letu prišel do tolikšne pozornosti naših res izjemnih navijačev. Vmes sem poslušal zgodbe o tej nagradi, gre za res lepo, zanimivo klubsko akcijo. Ko smo stali na igrišču pred začetkom tekme, sem s presenečenjem slišal napovedovalca, ko je oznanil, da sem dobil največ glasov in postal zmagovalec. Prejeti priznanje iz rok predstavnikov navijačev, ob aplavzu polnih tribun, sodi med doživetja, ki jih je nemogoče opisati z besedami. To mi je pomenilo le še dodaten motiv za igranje.”

Ni veliko manjkalo, da bi v vlogi bojevnika zabil že sedmi prvenstveni gol v letošnji sezoni…
“Škoda, Obradović je res fenomenalno ubranil. Tudi nasploh je bil zelo zanesljiv med tekmo. Dosegli smo že veliko golov iz kotov ali prekinitev, tekmeci so pozorni na naše akcije, zato ni lahko priti do situacij za zaključke. Menim, da sem dobro prišel do udarca z glavo, ciljal, a je bil nasprotni vratar uspešnejši.”

Kljub vsem poskusom je ostalo 1:1, po petih zaporednih zmagah v jesenskem delu remi ob otvoritvi spomladanskega dela.
“Fenomenalno je bilo igrati v takšnem ozračju. To je tisto najlepše, zato se igra nogomet. Kar smo predvideli, se je izkazalo na igrišču. Trda, borbena tekma proti kakovostnemu nasprotniku. Bilo je nekaj priložnosti, protinapadov, situacij, ki bi se lahko razpletle drugače. Občinstvo je lahko zadovoljno s prikazanim. Trudili smo se, da bi zmagali, bili smo motivirani, z dodatnim navdihom ob tolikšnem obisku, a se nam ni izšlo. Točka je manj, kot smo pričakovali, ne pomeni pa razloga za skrb. Gremo naprej z dvignjenimi glavami, usmerjamo se že k tekmi proti Aluminiju.”23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16