Članek
Pogled športnega direktorja na pestro otvoritev spomladanskega dela sezone
EVROPSKA TEKMA
Foto: Grega Wernig
10.600 gledalcev, bučna podpora obema moštvoma, dva zadetka, še nekaj obetavnih situacij. Žal pa tudi nekaj dvomljivih. Zgodbo o otvoritvi spomladanskega dela sezone v PLTS zaključujemo s pogledom športnega direktorja.

“Vrhunsko ozračje, z izjemno podobo tribun. Prava evropska tekma. Vse pohvale navijačem, po celotnem vtisu lahko le rečemo, ko bi takšnih tekem v domači ligi bilo več… Navijači poskrbijo za tisti dodaten navdih vsem nam, predvsem pa prvim in najpomembnejšim akterjem, igralcem. Žal pa ob zgodbi o atraktivnem začetku pri NK Maribor opažamo, da je veliko pripomb v prvem krogu spomladanskega dela na sodnike. Predvsem je izpostavljena naša tekma, zato smo zaprosili za dodatno strokovno mnenje in situaciji pri obeh zadetkih dali v analizo mednarodnim, torej nevtralnim sodnikom, avstrijskim ter portugalskim. Oboji so potrdili, da sta bila oba zadetka, prvi in drugi, dosežena iz prepovedanega položaja. To lahko sprejmemo, saj je šlo za dvostranski promet,” je pojasnil Zlatko Zahovič.

In dodal: “Žal pa smo naslednji dan v Krškem videli enostranski promet, v korist Olimpije, kar pa ni sprejemljivo in je pomenilo neposreden vpliv na rezutlat. Kadar gre za oškodovanje, so predvidene sankcije. Pri nas pa se dogaja, da imamo klub, ki nikdar ni oškodovan. To se dogaja že četrto leto zapored, kar nikakor ni naključje. In ob takšnem enosmernem prometu noben VAR ne pomaga.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16