Članek
V nedeljo nadaljevanje prvenstva v 1. SML & SKL
STRATEGIJA SE NE SPREMINJA
Danijel Širec: "Delo z mlajšimi selekcijami približati zahtevam članskega moštva"
Foto: Grega Wernig
Konec priprav in začetek vijol’čne pomladi tudi za naše mlajše selekcije. Ta vikend se nadaljuje ligaško tekmovanje v 1. SML & SKL, za nas z dvojnim nedeljskim programom na igrišču z umetno travo v Ljudskem vrtu. Prvi nasprotnik v 2019 VOC Celje, ob 11:00 dvoboj selekcij U-17, ob 13:00 krog št. 16 za U-19.

Mladinci so po jesenskem delu na 3. mestu, s šestimi točkami zaostanka za vodilnimi Domžalami. Kadeti so prezimili na vrhu, s točko prednosti pred Domžalami in +9 pred Muro. V nadaljevanje sezone vstopajo z novim trenerjem, saj je Muamer Vugdalić sprejel izziv samostojnega dela v članskem nogometu in v dogovoru z vodstvom kluba zapustil Ljudski vrt ter sedel na klop vodilnega drugoligaša iz Radomelj.

Vugdalićev naslednik pri U-17 je Danijel Širec, pred tem trener selekcije U-15, ki jo bo spomladi vodil Sandro Bloudek. “NK Maribor je prevelik klub, da bi se kaj spremenilo zaradi menjave trenerja. Vugdalić je opravil odlično delo, jaz sem bil izbran, da nadaljujem na postavljenih temeljih, saj sem pred tem 2 leti že delal s temi fanti, ki so bili pri meni v selekciji U-15. Ambicije, želje, naša strategija se ne spreminjajo, ne glede na to, kdo vodi posamezno selekcijo,” o novem izzivu Danijel Širec, ki je z moštvom oddelal zimske priprave in v nedeljo začenja tekmovalno poglavje pomlad 2019.

“Delo ni trpelo. Fantje so delavni, motivirani in so se po spremembi na klopi hitro prilagodili. Smernice ostajajo enake, želimo se med delom z mlajšimi selekcijami približati zahtevam članskega moštva. Kar nekaj fantov je bilo v zadnjem obdobju vključenih k članom. Pot, ki sta jo pokazala Kolmanič in Žugelj, je smerokaz tudi za ostale nadarjene igralce iz naše nogometne šole in se veselim nadaljnjega dela. Selekcija U-17 nenehno dokazuje, da ima kvaliteto. Nimamo rezultatskega bremena, želimo poskrbeti za razvoj in napredek vsakega posameznika. Ob dobrem delu na treningih tudi rezultat ne bo izostal. Naša skupna naloga pa ostaja, da pridemo do maksimalnega izkupička glede na njihove sposobnosti.”

Vrstni red v 1. SML: Domžale 36 točk, Olimpija in Maribor po 30, Aluminij 29, Bravo Publikum in Krško po 25.
1. SKL: Maribor 35, Domžale 34, Mura 26, Gorica 24, Olimpija, VOC Celje in Aluminij po 23.
Skupna lestvica 1. SML + 1. SKL: Domžale 70, Maribor 65, Olimpija 53, Aluminij 52, Gorica in VOC Celje po 47.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16