Članek
Kakšno je stanje v moštvu pred nedeljskim gostovanjem v Kidričevem?
VRAČA SE ZAHOVIĆ, POŠKODOVANI ŠE NE
Luka Zahović po tekmi premora nazaj na igrišče
Foto: Grega Wernig
Nadaljujemo. Po sobotni otvoritvi sezone na domačem igrišču nedeljsko najbližje gostovanje, v krogu št. 21 v Kidričevo. Dvoboj z Aluminijem se bo začel ob 15:15.

Pri napovedniku novega izziva najprej tema, ki se ji ne moremo izogniti. Poškodbe. Se kdo izmed poškodovanih vrača ali ostajamo pri podobnem seznamu manjkajočih kot pred premiero? Šuler, Milec, Mlakar, Vrhovec, Bajde in Uskoković tudi tokrat niso nared, prav tako Viler, ki je moral z igrišča. “Stanje se izboljšuje, a se bistveno ni spremenilo. Imamo pa dovolj zdravih, pripravljenih kandidatov, da odigramo dobro tekmo,” pojasnjuje trener, ki ima v primerjavi s prvim dvobojem proti Muri rešitev več pri sestavljanju moštva v konici napada.

Po prepovedi igranja zaradi štirih rumenih kartonov iz jesenskega dela začenja spomladansko poglavje Luka Zahović.
“Z njim dobimo živahnost, prodornost, verjamem, da tudi zadetke. Za nami je uspešen teden, fantje so kot zmeraj delali zelo zavzeto. Prisotna je velika želja in ob tem zelo izraženem motivu verjamem, da bomo prikazali dobro igro.”

Dosedanji izkušnji z Aluminijem v tej sezoni sta pozitivni: avgusta smo v Kidričevem slavili s 5:2, oktobra v Ljudskem vrtu 2:1. Naši tekmeci kot najprijetnejše presenečenje jeseni pa so prejšnji vikend izgubili proti Triglavu.
“Če si tekme ne bi ogledali, bi menili, da je Aluminij drugačen kot jeseni. Po ogledu pa je opazno, da rezultat ni pomenil ustreznega odraza dogajanja, saj so imeli pobudo in dobro igrali. Ne bomo se zanašali na to, kar se je zgodilo v Kranju. Šlo je za slab trenutek, ki tekmece lahko naredi manj zanesljive, toda igrajo proti in proti nam so v preteklosti večkrat dobro igrali. V prvi polovici prvenstva smo bili uspešnejši, z željo in kvaliteto smo potek tekmee usmerili, kamor želimo. Tudi tokrat bo moralo biti tako,” poudarja Darko Milanič.23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16