Članek
Aleks Pihler v napovedniku kroga št. 21: Kidričevo, nedelja, 15:15
TREBA BO NAJTI PRAVI NAČIN
"Da smo boljši, bo treba dokazati na igrišču"
Foto: Grega Wernig
Led je prebit. Znova je prišla do izraza specifika prve tekme, med vračanjem v tekmovalni ritem bo vsaka naslednja pomenila korak naprej.

“Drugače smo si predstavljali razplet dvoboja z Muro, po igri pa še vedno ostajam pri mnenju, da ni bilo slabo. Imeli smo pobudo in več priložnosti, ni se pa izšlo rezultatsko. To moramo spremeniti, že na prvi naslednji tekmi,” pravi Aleks Pihler v pričakovanju nedeljskega obračuna v Kidričevem.

Aluminij je bil hit jeseni, nov izziv bo znova imel svojo mero zahtevnosti.
“So neobremenjeni, nabrali so veliko točk v jesenskem delu. Zdaj je vse, kar bodo dodali, njihov plus. To je morda slabše za nas, a se ne oziramo na tekmece.”

Recept, kako jih onemogočiti, smo našli v jesenskem delu. Obakrat.
“Zmagali smo tudi že na obeh gostovanjih v prejšnjem prvenstvu. Verjamem, da se bo uspešna serija nadaljevala, ni pa nič samoumevnega. Da smo boljši, bo treba dokazati na igrišču. Pri vseh ekipah, ki igrajo proti Mariboru, je opazna dodatna energija. Nič drugače ne bo v nedeljo, treba pa bo najti pravi način, kako izraziti kvalitete, ki jih imamo.”

Vijol’čno vodilo v krogu št. 21: prvo gostovanje za nov vzpon.
“Že na prvi tekmi smo želeli podaljšati zmagoviti jesenski niz. Zdaj se načrt nekoliko spreminja, gremo pa na igrišče z jasnim namenom. Ni nam uspelo, a smo hitro odmislili prejšnjo izkušnjo in naj se nova serija začne v nedeljo.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16